5. 10. 2017    Zápas

Dva góly v každém z poločasů zajistily Viktorii postup v MOL Cupu

FC Viktoria Plzeň
3. Řezníček
16. Pilař
81. Bakoš
83. Řezníček

3. kolo / Čtvrtek 5. 10. 2017, 17:00 / Doosan Arena

3. kolo / Čtvrtek 5. 10. 2017, 17:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

4:1

(2:0)

Slezský FC Opava

59. Smola

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel, Hájek, Hejda, Kovařík – Zeman (58. Čermák), Živulič (63. Hořava), Ivanschitz, Pilař (73. Petržela) – Bakoš (C), Řezníček.

Slezský FC Opava

Šrom – Hrabina, Simerský, Radič, Stříž – Schaffartzik – Kayamba (88. Čelůstka), Jursa, Kuzmanovič (46. Zapalač) – Jurečka (46. Smola), Puškáč.

statistiky

Branky: 3. Řezníček, 16. Pilař, 81. Bakoš, 83. Řezníček – 59. Smola, Rozhodčí: Dubravský – Wilczek, Myška

Diváci: 3883

V reprezentační pauze se Viktoria Plzeň střetla v rámci 3. kola MOL Cupu s týmem SFC Opava. V utkání dostali příležitost hráči širšího kádru a uzdravení rekonvalescenti. Na levém beku nastoupil Jan Kovařík, před ním zase Václav Pilař, v útoku úřadovali Bakoš s Řezníčkem.

Na zápas se vydal početný tábor fanoušků hostujícího SFC, který už ve třetí minutě zchladil Jakub Řezníček, který si ideálně našel míč z rohového kopu Martina Zemana a otevřel skóre utkání – 1:0! První šance Opavy přišla ve 12. minutě, kdy zkoušel přes Hrušku lobovat Puškáč, ale míč z jeho kopačky jištěný vracejícím se Kovaříkem mířil mimo branku. Na druhé straně zafungoval útok Viktorie na jedničku. V 16. minutě vytěsnil hostující gólman Šrom Zemanův pokus jen k Václavu Pilařovi, jenž procedil míč do branky – 2:0! A opavský strážce svatyně musel být stále na pozoru, po dvaceti minutách hry s vypětím všech sil zlikvidoval Ivanschitzův přímý volný kop i Bakošovo zakončení bez přípravy. Před uplynutím půlhodiny hry vyškrábl Šrom střelu Řezníčka, jenž měl šanci skórovat i ve 34. minutě. Hlavou ale branku netrefil. Poločas, ve kterém Viktoria Plzeň dominovala, skončil 2:0.

Do začátku druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté z Opavy, kteří dokonce dostali míč do branky, nicméně gól nemohl být kvůli ofsajdu uznán. V 58. minutě trenér Pavel Vrba poslal do hry uzdraveného Čermáka, z trávníku zamířil Martin Zeman. Téměř ihned po střídání došlo na změnu skóre. Nedorozumění v zadních řadách Viktorie vyústilo v branku Tomáše Smoly a snížení na 2:1. Při dalším střídání Viktorie nahradil TomᚠHořava Diega Živuliče. Poslední změna v sestavě Pavla Vrby přišla v 73. minutě, místo Václava Pilaře přišel na hřiště Milan Petržela. V 80. minutě se vytáhl Aleš Hruška, který vychytal důrazného Puškáče a uchránil Viktorii Plzeň od vyrovnání. O minutu později zafungovalo otřepané ‚nedᚠ– dostaneš‘. Jakub Řezníček se na útočné polovině dostal po nepovedené hlavičce opavského obránce k míči, který předložil na hranici vápna Marku Bakošovi. Plzeňský kanonýr si věděl rady a zvýšil na 3:1! V 83. minutě bylo v Doosan Areně ještě veseleji, když si po Čermákově přihrávce věděl s obráncem domácích rady Řezníček a technickou střelou přesně za tyč překonal i Šroma v brance hostí – 4:1! Do konce utkání stihl každý z celků vstřelit po jedné neplatné brance.

Viktoria tak po výsledku 4:1 oplatila Slezskému FC Opava loňské vyřazení a postoupila do osmifinále MOL Cupu.