30. 7. 2018    Zápas

První domácí vítězství vystřelil ve druhém poločase Krmenčík

FC Viktoria Plzeň
62. Krmenčík

2. kolo / Pondělí 30. 7. 2018, 18:00 / Doosan Arena

2. kolo / Pondělí 30. 7. 2018, 18:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

1:0

(0:0)

FC Slovan Liberec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník, Hubník (C), Pernica, Limberský – Petržela (73. Zeman), Hořava, Hrošovský, Kopic – Krmenčík (81. Chorý), Řezníček (46. Čermák).

FC Slovan Liberec

Hladký – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Kerbr – Breite (C) – Pešek, Ševčík (81. Mashike), Mara (73. Nešický), Potočný (63. Koscelník) – Pázler.

statistiky

Branka: 62. Krmenčík, ŽK: Kačaraba, Mara, Koscelník, Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Koval.

Diváci: 10 753

Pavel Vrba udělal před domácím startem do ligy dvě změny v sestavě, v ní se objevili TomᚠHořava a Jakub Řezníček. Po bezgólové první půli otevřel skóre až Michael Krmenčík, který usměrnil za záda Hladkého Kopicův přízemní centr z jednašedesáté minuty a za stavu 1:0 také tento zápas druhého kola skončil.

Liberec se hned v úvodu dostal do obrovské šance, když se na Kozáčika řítil v úniku Jakub Pešek, jeho pokus ale dokázal plzeňský brankář důležitým zákrokem vyrazit na roh. To byla také jediná větší gólová příležitost na pořádně dlouhou dobu. Oba týmy nadále hrály opatrný fotbal, viktoriáni se čas od času dostávali do náznaků příležitostí, ale Hladkého ohrozili jen střelami ze střední vzdálenosti, stejně jako hosté na opačné straně Matúše Kozáčika.

Dobrou příležitost měl ještě v poslední pětiminutovce Jakub Řezníček, který se pokoušel zakončovat z prvního doteku uvnitř vápna po přihrávce z pravé strany, vzdálenější tyč liberecké branky ale těsně minul. Právě Řezníček pak přepustil své místo na hřišti pro druhý poločas Aleši Čermákovi.

Do druhé půle nastoupili o něco aktivněji pro změnu Plzeňští. Dobré šance měli hned zkraje Milan Petržela a následně po rohovém kopu ještě Luděk Pernica, oba pokusy ale dokázala liberecká obrana na poslední chvilku zablokovat. To už se jí ale nepovedlo v 62. minutě, kdy otevřel skóre Michael Krmenčík. Jan Kopic po levé straně vápna zatáhl balon až k brankové čáře, přihrál pod sebe a míč přes teč Čermáka procedil k úplně volnému Krmenčíkovi, který už si se zakončením věděl rady – 1:0.

Právě Kopic mohl hned vzápětí navýšit vedení Západočechů, jeho technický obstřel ale orazítkoval jen pravou tyč branky a přesně nemířila plzeňská desítka ani z následné dorážky. Velmi aktivní byl také právě střídající Čermák, který mohl sám navýšit plzeňské vedení zhruba deset minut před koncem, ve skluzu se pokoušel zakončovat na malém vápně, balon ale poslal těsně mimo. Chorého pak ve velké šanci pro změnu vychytal brankář Hladký. Mashike pak v poslední větší šanci hostů z voleje přestřelil.

Související články