23. 5. 2009    Zápas

Branka Navrátila zařídila vítězné loučení

FC Viktoria Plzeň

29. kolo / Sobota 23. 5. 2009, 15:00 / Doosan Aréna

29. kolo / Sobota 23. 5. 2009, 15:00
Doosan Aréna

FC Viktoria Plzeň

1:0

(0:0)

SK Kladno

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Ticháček - Ševinský (64. Mlika), Navrátil, Hájovský, Lecjaks - Petržela (89. Presl), Kolář, Rada, Horváth (90+2. Halama), Jiráček - Krbeček.

SK Kladno

Pavlík - Bartoš, Beneš, Drsek, Procházka - Holub (58. Hajník), Strnad, Szabo, Cigánek (71. Zoubele) - Klinka, Zachariᚠ(46. Šilhan).

statistiky

Branka: 64. Navrátil. Rozhodčí: Královec - Moudrý, Kovařík. ŽK: Rada - Procházka, Bartoš, Drsek, Zoubele, Beneš.

Diváci: 2735

Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili ve 29. kole Gambrinus ligy tým SK Kladno 1:0 a rozloučili se tak s domácími fanoušky ziskem tří bodů. Jediný gól vstřelil v 64. minutě po rohovém...

Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili ve 29. kole Gambrinus ligy tým SK Kladno 1:0 a rozloučili se tak s domácími fanoušky ziskem tří bodů. Jediný gól vstřelil v 64. minutě po rohovém kopu stoper Navrátil. Se sezonou se Viktoriáni rozloučí příští sobotu na hřišti prvního jistého sestupujícího - své jmenovkyně ze Žižkova.

Kladno v úvodu zaskočilo domácí aktivní hrou, kdy pečlivě napadalo plzeňskou rozehrávku a rozbíjelo kombinaci. V 10. minutě se hosté dostali i do šance, když centr z pravé strany doplachtil až k osamocenému Klinkovi. Tomu však při zpracování míč utekl a gólman Ticháček u něj byl dřív. Až po čtvrthodině hry se začali prosazovat Plzeňští. A sérii šancí odstartovala ta z kategorie vyložených. Petržela se prodral s míčem do šestnáctky a trefil levou tyč Pavlíkovy branky. Vzápětí hlavičkoval Navrátil nad. Ve 33. minutě přišla další velká příležitost. Roh Petržely přizvedl lehce hlavou Horváth a míč vzápětí odhlavičkoval z brankové čáry kladenský obránce Bartoš. Horváth se pak postavil k rohovému praporku a tradičně zkusil lišácky zakroutit míč přímo do branky. Pavlík měl plné ruce práce a kapitánův pokus vytlačil na břevno své branky.

Pak se opět dostali ke slovu hosté. Ve 37. minutě Cigánek postupoval s míčem z levé strany a jeho přízemní střela podél Ticháčka těsně minula levou tyč. Na druhé straně se ke střele netradičně dostal stoper Hájovský a vyslal z 20 metrů krásnou ránu pod břevno. Gólman Pavlík předvedl neméně parádní zákrok a balon vyrazil na roh.

Po přestávce poslal hostující kouč Hřídel na hřiště Šilhana místo Zachariáše a právě střídající hráč se dostal do slušné šance. Jeho hlavička však mířila jen do náruče připraveného brankáře Ticháčka. Zanedlouho se po pravé straně protáhl do šestnáctky Strnad a na poslední chvíli jeho pokus zastavili obránci Plzně. Pak už přišly chvíle Viktoriánů. V 62. minutě se ocitl sám za obránci Petržela a běžel sám na brankáře, jenže Pavlík jeho pokus vyrazil. Radost domácích fanoušků tím však oddálil jen o dvě minuty. Poté centr Petržely lízl hlavou Horváth a posunul jej přesně na číhajícího Navrátila. Ten pravačkou zamířil přesně k levé tyči - 1:0.

Kladno, které se v Plzni bilo o jistotu záchrany v nejvyšší soutěži, se snažilo s výsledkem něco udělat, ale dlouho naráželo na dobře postavený obranný blok domácích. Až v 89. minutě byli hosté blízko vyrovnání. Na zpětnou přihrávku si v šestnáctce naběhl stoper Beneš a pálil na branku. Jeho střelu však zastavilo tělo jednoho z plzeňských obránců. Klid v samotném závěru mohl domácím přinést rychlík Kolář. Dvakrát se dostal do brejku, dvakrát byl zcela sám před gólmanem Pavlíkem. Jenže v prvním případě vůbec nezakončil a "utopil" se v kličkách, ve druhém dlouho váhal a na poslední chvíli mu míč ukopl obránce Strnad. Sudí Královec nastavoval tři minuty, poslední akce patřila hostům, když zahrávali standardní situaci ze 40 metrů. Centr do šestnáctky však zastavil domácí Rada a vzápětí přišel závěrečný hvizd.

Plzeň se mohla radovat ze zisku tří bodů, celkem jich má v lize 40 a je na osmé příčce. Kladno, aby se nemuselo ohlížet na výsledky Příbrami a Zlína, si může v posledním kole zajistit záchranu výhrou nad Ostravou.

 

Gambrinus liga, 29. kolo:

Viktoria Plzeň - SK Kladno 1:0. Branka: 64. Navrátil. ŽK: Navrátil - Procházka, Bartoš, Drsek, Zoubele, Beneš. Rozhodčí: Královec - Moudrý, Kovařík. Diváků: 2735. Poločas: 0:0. Plzeň: Ticháček - Ševinský (64. Mlika), Hájovský, Navrátil, Lecjaks - Rada - Petržela (89. Presl), Kolář, Horváth (90. Halama), Jiráček - Krbeček. Kladno: Pavlík - Bertoš, Beneš, Drsek, Procházka - Holub (58. Hajník), Strnad, Szabo, Cigánek (71. Zoubele) - Zachariᚠ(46. Šilhan), Klinka.