Dorostenky v semifinálovém utkání proti Lokomotivě Brno zvítězily 4:2 a čeká je pohárové finále proti Slavii. Kategorie dorostu během víkendu naplno bodovaly. Žáci U14 vyhráli v Hradci Králové.

FCVP U19 vs. Olomouc 1:0
Střelci:
68. Suchý
Hodnocení trenéra Davida Vaněčka: „Vyrovnaný zápas s minimem šancí na obou stranách. Nám se podařilo vstřelit branku a po dvou zápasech bez bodového zisku opět zvítězit!”


FCVP U18 vs. Žižkov 4:2
Střelci:
28. Řehák, 50. Houdek, 58. Žížala (vl.), 72. Šmíd - 35. Žížala, 77. Wesolowsky (pen.)
Hodnocení trenéra Roberta Vágnera: „Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě a konečně jsme se prosadili i střelecky. Myslím, že jsme byli silní v kombinaci a vytvořili jsme si dost brankových příležitosti na to, aby vítězství bylo i vyšší. Jediné co mi vadí, jsou inkasované branky ze standardních situací.”


FCVP U17 vs. Olomouc 3:1
Střelci:
4. Novák (pen.), 72. Šádek, 89. Šádek - 78. Rozehnal
Hodnocení trenéra Pavla Fořta: „Čekal nás těžký soupeř. Věděli jsme, jak budou hrát, a že to bude těžký zápas. Zvládli jsme to, i když to herně nebylo ono, ale kluci ukázali morálku a charakter. Jsme rádi, že jsme navázali na vítězství na Slovácku a teď se chystáme na utkání v Pardubicích.”


FCVP U16 vs. Žižkov 6:2
Střelci:
15. Vukovič, 39. Hubáček, 56. Shyshkevych, 72. Lexa, 81. Vukovič, 86. Oliverius - 66. Kubečka, 85. Straka
Hodnocení trenéra Ondřeje Šimla: „V zápase jsme byli lepší a nebezpečnější, vstřelili jsme 6 branek, ale další šance jsme neproměnili. S výkonem jsem celkem spokojený, ale mrzí mě dvě obdržené branky, kterým šlo zabránit.”


Hradec Králové vs. FCVP U15 1:1
Střelci:
74. Bartoš - 63. Chalupecký
Hodnocení trenéra Martina Vísnera: „V utkání se střídali pasáže brejkových situací našich a soupeře, jednalo se tedy o náročné utkání běžecky i soubojově. Obecně jsme si vypracovali velké množství střeleckých příležitostí, které jsme bohužel nedokázali využít včetně samostatného nájezdu. V prvním poločase jsme šli do bezbrankového stavu. Ve druhém poločase jsme šli do vedení, kdy se prosadil středem hřiště Chalupecký. V závěru jsme obdrželi branku na konečných 1:1 po centru z křídla a prohraném hlavičkovém souboji v pokutovém území. Kluci však podali dobré výkony, i když to dnes na tři body nestačilo.”


Hradec Králové vs. FCVP U14 0:2
Střelci:
19. Běhounek, 75. Štěpán
Hodnocení trenéra Daniela Sýse: „Do zápasu jsme měli velmi špatný vstup, kdy jsme v prvních 2 minutách, kvůli naším chybám, čelili třem střelám. Vše vyvrcholilo penaltou po zbytečním faulu, kterou soupeř naštěstí neproměnil a my z následného útoku vstřelili branku. Bohužel i ve zbytku poločasu jsme při rozehrávce neustále chybovali, a tím pádem se spíše bránili. V druhém poločase přišlo mírné zlepšení, ale i přesto byl nᚠvýkon podprůměrný. Soupeř si vypracoval pár nadějných situací, ale ty nedokázal dotáhnout do konce. Zápas jsme nakonec rozhodli brankou z půlky útočné poloviny pět minut před koncem, kdy jsme přelobovali brankáře. Klukům gratulujeme k výsledku, nicméně takový výkon nám v příštích zápasech rozhodně nebude stačit.”


FCVP Ženy vs. Lokomotiva Brno 0:1
Střelci:
88. Dianišková
Hodnocení trenéra Pavla Hudečka: „Další utkání v nadstavbové části jsme odehráli proti Brnu. Přes veškerou snahu a velký tlak jsme nedokázali vstřelit gól. V 88. minutě se navíc soupeřkám podařil ojedinělý protiútok, který znamenal vítězství Brna. Oproti minulému týdnu holky zápas odpracovaly naplno, ale měli jsme velké procento zkažených míčů. V zápase dostaly prostor další hráčky z kádru. Příjemnou zprávou je návrat Kačky Šrámkové, která se vrátila na hřiště po dlouhých 540 dnech. Příští víkend začínáme trojici utkání venku. Jedeme do Ostravy.”


Liberec B vs. FCVP Ženy B 2:1
Střelci:
46. Košálová, 90. Marinská - 67. Gotthardtová
Hodnocení trenéra Tomáše Lemáka: „Utkání s Libercem bylo plné šancí na obou stranách. Nespočet brankových příležitostí jsme nedokázali využívat, soupeř zato poslední akcí dokázal utkání rozhodnout.”


FCVP WU18 vs. Lokomotiva Brno 4:2
Střelci:
6. Gotthardtová, 16. Antony, 70. Navrátilová, 82. Kynclová - 14. Veselá, 37. Sladká
Hodnocení trenéra Ondřeje Lokaje: „Postup do finále je nádherný pocit. Jsem rád, že jsme to zvládli. Bude to pro nás výzva. V lize jsme je letos neporazili, je to výborné mužstvo a půjdeme se o to poprat.“


FCVP WU13 vs. Sparta 3:2
Střelci:
22. Dragounová, 40. Hrdličková, 65. Hrdličková - 11. Gablíková, 64. Kašparová
Hodnocení trenéra Davida Rady: „V prvním kole nadstavbové části ligové soutěže jsme sehráli utkání doma proti Spartě. Z předchozích duelů jsme věděli, že nás nečeká lehký zápas, a to se potvrdilo hned od úvodu utkání. V prvním poločase bylo k vidění kvalitní utkání s houževnatým soupeřem, které bylo plné soubojových situací, hrálo se ve vysokém tempu a z ojedinělé střely šly do vedení hráčky Sparty. Nicméně nám se podařilo ještě do poločasu vyrovnat, a tak poločasové skóre bylo 1:1. V druhém poločase se hra odvíjela ve stejném pojetí, akorát s tím rozdílem, že po 5 minutách jsme se ujali v zápase vedení 2:1 my. Soupeřky zápas nevzdaly a nakonec byly odměněny vyrovnáním na 2:2 šest minut před koncem utkání. Na reakci našich holek po obdržené brance jsme jako trenéři náležitě hrdí, nejen že je tato situace nepoznamenala, ale hned o minutu později si vzali vedení zpět na svoji stranu! Utkání nakonec tímto výsledkem i skončilo. Holky je třeba pochválit za to, jak k zápasu přistoupily, za předvedení maximálního úsilí, jak zápas zvládly a za jejich skvělé nasazení a týmový výkon po celých 70 minut.”