FC Viktoria Plzeň v rámci projektu Viktorka do škol uspořádala dlouhodobou soutěž v malování hráčů v životní velikosti. Do soutěže bylo přihlášeno celkem 140 obrázků od žáků ze šestnácti škol a vítězem se stal portrét Jana Kovaříka od sester Kočandrlových a slečny Tomášové z 34. Základní školy v Plzni.

O tom, který obrázek vyhraje, se téměř jednohlasně shodla celá kabina „A“ týmu Viktorie po té, co si všichni hráči prohlédli obrázky přímo na hřišti v Doosan Areně. Článek a video ZDE.

V pátek 13. května navštívil Honza Kovařík autorky vítězného obrázku, aby jim poděkoval za povedený portrét a předal jim hlavní cenu. Tou byl podepsaný dres FC Viktorie Plzeň pro celou třídu, všechny slečny navíc dostaly šály také s portrétem ´Koviho´. „Obrázek se holkám moc povedl a jsem moc rád, že jsem se s nimi mohl setkat. Vůbec bych neřekl, že chodí do osmé třídy, protože za takový výtvor by se určitě nemusel stydět profesionální malíř. Věřím, že se malování budou věnovat i nadále, protože všechny mají velký talent,“ říká Jan Kovařík.

Záložník Viktorie během návštěvy 34. Základní školy v Plzni zavítal kromě třídy, kam chodí autorky vítězného obrázku také na výuku tělocviku devátých tříd, kde se ochotně vyfotil se všemi fanoušky Viktorie, velký zájem byl také o podepsané kartičky.

Projekt „Viktorka do škol“ byl spuštěn v roce 2015 a za hlavní cíle si dává rozšířit povědomí mezi dětmi na základních školách o plzeňském klubu, vytvořit vazbu a sounáležitost dětí s klubem, nabídnout zážitky spojené s fotbalem, přes populární osobnosti FC Viktorie Plzeň zdůrazňovat důležitost sportování a vzdělání a také budovat vztah dětí ke sportu, především k fotbalu. Více informací ZDE.

Fotogalerie