V návaznosti na mediální události a časté dotazy z dnešního dne chce Viktoria Plzeň zareagovat směrem ke všem svým fanouškům, partnerům i příznivcům.

Vzhledem k tomu, že v posledních letech hrajeme pravidelně zápasy evropských pohárů, jsme velmi často konfrontováni s přísnými návštěvami antidopingových komisařů. Tyto návštěvy probíhají neohlášeně během samotných zápasů nebo během tréninků. V uplynulých dvou sezonách byli naši hráči testováni hned ve čtyřiadvaceti případech. Vždy s negativním výsledkem. 

Viktoria je nejen díky evropským pohárům jednoznačně jedním z nejčastěji a nejpřísněji kontrolovaných týmů v kolektivních sportech. Kromě oficiálních testů antidopingovými komisaři má nastavené i své vlastní testování v rámci zdravotní péče. Chceme vám, našim fanouškům a partnerům, tímto jednoznačně ukázat, že v tomto směru se snažíme dělat maximum. 
 
Vzhledem k vysokému počtu kontrol nemáme důvod našim hráčům nedůvěřovat. Nicméně za chování v osobním životě je každý hráč zodpovědný především sám, zde vždy spoléháme na plný profesionalismus a přístup všech našich hráčů. Stejně tak to vnímá celá hráčská kabina.