V úterý 23. srpna prožije Plzeň večer v Lize mistrů. V odvetném utkání play off se utká s Ludogorcem Razgrad a diváci se mohou těšit na zápas, který se hraje za stejných podmínek jako souboje v základní skupině nejslavnější fotbalové soutěže světa. Stadion se tak obleče do barev Ligy mistrů, před utkáním zazní známá hymna Champions League a do akce bude připravena také Goal Line Technology, neboli Jestřábí oko. Plzeň je prvním českým klubem, který tuto technologii může využít.

Ihned po konci sobotního ligového zápasu se Doosan Arena začala uklízet a v neděli ráno byly zahájený práce na převlékání stadionu. „Noc ze soboty na neděli byla opravdu dlouhá. Ze stadionu musely zmizet všechny naše reklamy, LED panely a uklízelo se samozřejmě také hlediště. Neděle pak patřila UEFA, která během dne nainstalovala po celém stadionu loga Ligy mistrů,“ říká tiskový mluvčí Václav Hanzlík.

Během neděle se pracovalo také na hřišti, probíhaly totiž poslední testy Jestřábího oka. „Pracovníci Goal Line Technology byli v Plzni už od minulého týdne. V Doosan Areně se instalovalo po celém stadionu celkem 14 kamer, které snímají obě branky. Do provozu bylo Jestřábí oko uvedeno dva dny před odvetným zápasem. Jsme vůbec první český tým, který na stadionu tuto technologii má,“ dodává Hanzlík. 

Branková technologie byla poprvé používána na světovém šampionátu 2014 v Brazílii a do akce byla připravena také při letošním EURO ve Francii. Jestřábí oko pracuje na podobném principu jako v tenise, zavedli ho v nejbohatší klubové soutěži světa v Premier League, poté se přidaly nejvyšší soutěže v Itálii a v Německu.

Každou bránu sleduje sedm kamer. Jestli míč přešel čáru celým objemem systém odhalí během vteřiny, rozhodčí se to dozví díky speciálním hodinkám.

Vstupenky na play off Ligy mistrů FC Viktoria Plzeň - PFC Ludogorets Razgrad jsou stále v prodeji. Více info ZDE.