Vstup mládeže do jarní části sezony nemohl dopadnout lépe. Hned na úvod totiž na pražském Strahově vyřadily dorostenky Spartu a postoupily do semifinále poháru.

První branku v zápase vstřelila v samém závěru prvního poločasu ranou z dálky Šárka Kynclová a s jednobrankovým vedením se odcházelo do kabin. Po deseti minutách druhého dějství bylo na straně Viktorie zase o kus veseleji. Po rohovém kopu se hlavou prosadila Denisa Rancová a o dvě minuty později přidala třetí zásah Natálie Navrátilová. Čtvrtý gól přidala po chybě domácí brankářky Karolína Makovcová dvě minuty před koncem. V nastavení sparanky dokázaly snížit z pokutového kopu, který proměnila Klára Daníčková.

Závěrečný hvizd stvrdil postup dorostenek do semifinále poháru, a to po vítězství 4:1. „Klobouk dolů před celým týmem, před holkami i před realizačním týmem. Jsem na všechny strašně pyšný, jak k dnešnímu utkání přistoupily,“ řekl bezprostředně po zápase hlavní trenér dorostenek Ondřej Lokaj.

„Přežili jsme na začátku pár šancí Sparty, ale způsob hry, jaký jsme zvolili, Spartě vůbec nevoněl a do ničeho velkého se nedostala. Napadali jsme je vysoko a ze zisků jsme si vytvářeli slibné šance, kdy už v poločase mohlo být skóre vyšší než 0:1 pro nás. Do druhé půle jsme chtěli holky hlavně uklidnit, protože konec poločasu už byl hodně soubojový a drsný. Doladili jsme detaily, v čem jsme měli malinko problémy a odměnou nám bylo navýšení na 0:2 a hned poté na 0:3. V závěru přišla ještě branka na 0:4 a pomalu se mohlo slavit. Sehráli jsme úžasné utkání, které věřím, že nám vlije adrenalin do žil v dalších zápasech, určitě to pro holky je skvělá zkušenost. Ještě jednou tleskám přede všemi,“ dodal hlavní trenér.

Už zítra, v sobotu 2. března od 15 hodin se se Spartou v rámci poháru střetne také A-tým žen. Na lavičce žen bude také nový hlavní trenér. Během zimní přípravy totiž u týmu skončil Martin Loffelmann a tým přebral dosavadní asistent Pavel Hudeček.

O víkendu se na domácí představí také dorostenky, které v sobotu od 10:30 přivítají v Luční ulici pražskou Duklu. V neděli je pak doplní starší a mladší žačky, které vstoupí do jara utkáním s Pardubicemi. WU15 odehrají svůj zápas v Luční ulici od 11 hodin a jejich mladší spoluhráčky následně nastoupí od 13 hodin.