Viktoria Plzeň je na startu zimní přípravy pro druhou polovinu sezóny 2016/2017. V tréninkovém areálu v Luční ulici se ve středu 4. ledna hlásilo trenéru Romanu Pivarníkovi celkem šestadvacet hráčů, mezi kterými byla i nejnovější plzeňská posila, slovinský reprezentant Erik Janža a navrátilec Martin Chrien.


Viktoriáni se na fotbalovém trávníku sešli po téměř čtyřtýdenním volnu, které prokládali tréninky v rámci individuálních plánů. „Těší mě, že jsem po dovolené našel mužstvo kompletní, hráči vykurýrovali zranění a šrámy z náročného podzimu a jsou připraveni. Navíc jsme kádr doplnili o Erika Janžu, který k nám přichází z Mariboru. Šanci poznat atmosféru v prvním týmu dostávají i tři talentovaní mladíci. Věřím, že v následujících týdnech uděláme velký kus práce, který nám pomůže dosáhnout našeho společného cíle,“ řekl na začátku zimní přípravy Roman Pivarník.

Staronovou tváří v kabině je i Martin Chrien, jenž na podzim hostoval v MFK Ružomberok. „Martin byl vyhlášený největším vytrvalcem slovenské ligy, navíc patřil k nejlépe hodnoceným hráčům slovenské jednadvacítky. Během podzimu jsme se na něj byli několikrát osobně podívat a je dobře, že je zpátky v Plzni,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

První přípravné utkání odehrají viktoriáni v úterý 10. ledna, soupeřem se jim stane tradiční zimní protivník z Domažlic. V sobotu 14. ledna změří hráči Viktorie Plzeň síly s druholigovým celkem Ústí nad Labem. Oba zápasy se odehrají v tréninkovém areálu v Luční ulici.

O dva dny později vymění Viktoria domácí podmínky za španělské pobřeží nedaleko Valencie. První soustředění proběhne v rozmezí 16. – 24. ledna. Na pobřeží středozemního moře se Viktoria utká celkem se třemi zahraničními soupeři. 

Po šesti dnech v domácích podmínkách se první tým Viktorie vydá znovu na jih Španělska. Druhé španělské soustředění v Benidormu bude zaměřeno více na herní složku a Viktorii čekají celkem čtyři utkání. „V tomto období je ve Španělsku velké množství mužstev a my stále dolaďujeme detaily jednotlivých zápasů. Zveřejnit jména konkrétních soupeřů chceme až ve chvíli, kdy bude vše stoprocentně potvrzeno včetně místa a času výkopu,“ uvedl mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Po návratu zpět do západočeské metropole bude Viktorii dělit od premiérového jarního duelu sedm dní. V domácích podmínkách budou svěřenci trenéra Pivarníka bojovat o ligové body s týmem z Příbrami.

SEZNAM HRÁČŮ, KTEŘÍ NASTOUPILI DO ZIMNÍ PŘÍPRAVY 2017:
Brankáři: Kozáčik, Bolek, Sváček
Obránci: Baránek, Hejda, Hubník, Matějů, Rychnovský, Limberský, Piroch, Řezník, Janža
Záložníci: Hlavatý, Hořava, Hromada, Hrošovský, Kopic, Kovařík, Petržela, Suchan, Zeman, Chrien
Útočníci: Bakoš, Ďuriš, Krmenčík, Poznar

PLÁN ZIMNÍ PŘÍPRAVY:
4. 1. zahájení zimní přípravy
5. 1. funkční testy
10. 1. přípravné utkání FCVP – Domažlice
14. 1. přípravné utkání FCVP – Ústí nad Labem
16. – 24. 1. soustředění Oliva Nova (Španělsko)*
31. 1. – 10. 2.  soustředění Benidorm (Španělsko) *
18. 2. mistrovský zápas FCVP – 1. FK Příbram
*jména soupeřů zveřejníme v nejbližší době

Fotogalerie