Viktorii Plzeň čeká další úžasná sezóna, jejíž součástí bude i boj o účast v základní skupině Ligy mistrů. Celá fotbalová Plzeň touží, aby se nejprestižnější klubová soutěž světa na západ Čech vrátila, pojďme ukázat, že si ji opravdu zasloužíme. Prázdné sektory už na stadionu nikdo nechce.



Fotbal má v západočeské metropoli obrovskou tradici, na které ovšem stále lpí kaňka v podobě nepřípustných projevů rasové nesnášenlivosti několika jedinců při loňském utkání domácích hráčů s Ludogorcem Razgrad v play off Ligy mistrů. „Hráli jsme v Plzni velký zápas s AS Řím, který bohužel část diváků nemohla vidět. Tohle už nikdy nechceme zažít. Společně nás čekají jistě další skvělé zážitky v pohárové Evropě, pojďme si je užít jako jeden tým,“ vzkazuje fanouškům útočník Marek Bakoš.

„Jsem přesvědčen, že máme nejlepší fanoušky v republice. Proto je pro nás důležité, abychom i nadále zůstali naladěni na stejné vlně a soustředili se pouze na společný úspěch Viktorie Plzeň. Pro nás hráče by bylo nepředstavitelné hrát doma před prázdnými ochozy,“ říká kapitán týmu Roman Hubník. „Už nechceme zažít pohled na prázdnou tribunu. I nás hráče občas soupeř na hřišti provokuje, štípe, nadává. Musíme to ale ustát. A stejně tak naši fanoušci. Fanděme jen Viktorce,“ dodává útočník, jenž vloni překonal magickou stovku.

Každý jsme jiný, respektujme to. Viktorka je nᚠživot. Fotbal nás spojuje. Odmítněme rasismus. „Věříme, že fanoušci přijdou podpořit Viktorku v cestě za velkým snem a společně ukážeme, že máme to nejlepší publikum,“ vzkazuje generální manažer klubu Adolf Šádek.