21. 4. 2024    B tým – reportáž

Tři gólové zásahy a čisté konto. B-tým porazil doma Admiru

FC Viktoria Plzeň

23. kolo / Neděle 21. 4. 2024, 10:30 / Luční

23. kolo / Neděle 21. 4. 2024, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

3:0

(2:0)

FK Admira Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Daněk – Fišer, Ejedegba, Deml (74. Oravec), Doubek, Vach, Novák, Alili (74. Falout), Nováček (64. Krůta), Bello (64. Štauber), Lörincz (80. Zarzycký).

FK Admira Praha

Keller – Fric, Martinic (60. Konejl), Mráz, Čácha (46. Vlček), Jandovský (60. Burýšek), Kolář, Záruba (77. Marek), Čížek, Horák, Kunc

statistiky

Branky: 13. Deml, 35. Kolář (vl.), 59. Bello ŽK: Horák, Kunc, Čížek Rozhodčí: Doubrava – Švagr, Glogar

Diváci: 74

Béčko Viktorie Plzeň mělo na programu další domácí souboj s pražským soupeřem. Do Luční ulice přijela Admira. Červenomodří svého soupeře do ničeho nepustili a zvítězili 3:0.

Viktoriáni do utkání vstoupili lépe a hned od začátku začali tlačit svého soupeře. V šesté minutě se před brankářem Admiry zjevil osamocený Ondřej Deml. Brankář Keller vyrazil míč jen na kopačky Jamese Bella, který neváhal a vypálil znovu na branku, jenže hostující brankář byl proti. Ve třinácté minutě hosté poprvé neubránili nápor Viktorie. James Bello vyslal z pravé strany do pokutového území přízemní centr, který si našel Ondřej Deml a poslal míč do sítě.

Ve třicáté páté minutě už bylo z pohledu Plzně o kus veseleji. Martin Doubek poslal centr z levé strany, který mířil na vyskakujícího Jindřicha Nováčka. Plzeňský útočník byl na míč sice krátký, za ním ale byl jeden z obránců Admiry, kterého míč trefil a od něj se odrazil do branky. Během prvního poločasu viktoriáni svého soupeře do ničeho nepustili a o poločasové přestávce tak svítilo skóre 2:0.

Druhý poločas začal stejně, jako končil ten první. Plzeňští si v padesáté minutě vytvořili další šanci. Ondřej Deml se dostal na roh pokutového území, kde zahlédl nabíhajícího Jindřicha Nováčka. Plzeňský útočník dostal přihrávku do běhu a z první na kraji vápna vypálil těsně nad horní tyč. O devět minut později přišel dlouhý centr do vápna, který nedokázal zachytit brankář Keller. Zadní tyč zavíral připravený James Bello a s úplným klidem uklidil balon do prázdné branky.

Dvacet minut před koncem poslal TomᚠVach do obrovské šance Adama Štauber. Útočník Viktorie měl těsně před sebou brankáře Admiry a musel tak pálit směrem nahoru, nakonec však jeho rána skončila na břevně. Další větší šance na žádné straně nepřišla, B-tým Viktorie udržel čisté konto a porazil pražskou Admiru 3:0.