Výjimečná kariéra, výjimečné loučení. Derniéru ve velkém stylu si naplánoval kapitán plzeňské Viktorie, Pavel Horváth. Během utkání, ve kterém se plzeňská ikona rozloučí s aktivní kariérou, budou moci všichni diváci finančně přispět na dobrou věc.

Již v dubnu založil Pavel Horváth za doprovodu Davida Limberského, Martina Straky a sládka Gambrinusu Pavla Zítka speciální várku piva Gambrinus. Pivovar, jehož je Pavel Horváth dlouholetým čestným sládkem, následně Pavlovi věnoval 82 sudů, tzn. jeden sud za každý Pavlův gól v nejvyšší české fotbalové soutěži. A protože jde o dobrou věc, tak pivovar Gambrinus ještě 18 přidal, takže Pavel má těch sudů nakonec rovných 100. ´Horviho desítka´ bude dnes čepována za symbolických 28 Kč, tedy číslo, které nosí na dresu Marián Čišovský. „Tato akce je o dobré náladě, o radosti. A pokud můžeme zároveň pomoct vyčarovat úsměvy také u těch, kteří prostě neměli tolik štěstí, nebylo o čem přemýšlet. Veškerý zisk z akce tak bude rozdělen na třetiny, peníze se rozdělí mezi Fakultní nemocnici Plzeň (oddělení neurologie a dětská klinika), handicapované spoluobčany ve Stříbře a Mariána Čišovského. Ačkoliv Čišo mi opakovaně říkal, že peníze rád přenechá potřebnějším. Věřím, že společně vybereme hezkou částku, která udělá spoustu radosti,“ říká s nezvykle vážnou tváří Pavel Horváth.

Mezi trojici zmíněných institucí se rozdělí nejen výtěžek ze vstupného ve výši 50 Kč a zisk z prodeje ‚Horviho desítky‘ za 28 Kč, ale také částka získaná prodejem propagačních materiálů. Ve fanshopu Viktorie Plzeň i ve stáncích na ochozu stadionu budou v prodeji speciální samolepky s motivem ‚Horviho poslední desítky‘ za 20 Kč. Před začátkem zápasu i během něj se budou před stadionem ve Štruncových sadech a v blízkosti vchodů přímo v areálu stadionu pohybovat speciálně označené hostesky v bílých tričkách s nápisem Spolek 28 s kasičkami, do kterých bude možné přispívat libovolnou částkou. Výtěžek z této sbírky bude stejně jako ostatní finanční prostředky rozdělen mezi Fakultní nemocnici Plzeň, Mariána Čišovského a handicapované občany z města Stříbra.