Viktoriánská devatenáctka dnes odehrála na domácí půdě zápas s pražskou Spartou. Červenomodří se v páté minutě dostali po brance Jiřího Panoše do vedení. Hosté srovnali z penalty o deset minut déle a skóre 1:1 vydrželo až do závěrečného hvizdu. Jak zápas hodnotil trenér FCVP U19 David Vaněček?

Pane trenére, jak hodnotíte dnešní utkání?

Nakonec bod asi bereme po tom vývoji zápasu. My se dostali brzo do vedení, poté se nám zraní útočník, hráli jsme v deseti, nepohlídali jsme si situaci a z penalty jsme dostali na 1:1. Nᚠstoper dostal do nosu a musel střídat a zápas se pro nás vyvíjel trochu hůř. O poločase jsme přišli o dalšího stopera, protože ho bolelo koleno a na stoperu musel hrát střední záložník. Druhý poločas jsme byli zatlačeni a čekali jsme, jestli dokážeme využít nějaký brejk nebo standardní situaci.

Jak právě ta nucená střídání zamávala s tím vaším zápasovým plánem?

Čekali jsme super zápas a ty nucený střídání by zamávali s každým týmem. Když vám vypadnou dva stopeři a útočník, měli jsme nᚠplán připravený a ten se díky tomu v prvním poločase změnil a je to pak těžké.

Kluci předvedli velkou obětavost, je to něco, za co je budete chválit?

My se o tom už bavili v poločase, že tohle bude zápas na doraz všech sil. To se ukázalo, všichni to odmakali, za tohle hráče určitě pochválím a nakonec ze zápasu máme bod a bereme ho.