29. 3. 2024    B tým – reportáž

Derby je naše! Béčko předvedlo famózní obrat v Domažlicích

FC Viktoria Plzeň

20. kolo / Pátek 29. 3. 2024, 16:30 / SA Střelnice

20. kolo / Pátek 29. 3. 2024, 16:30
SA Střelnice

TJ Jiskra Domažlice

2:3

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

TJ Jiskra Domažlice

Brych – Teršl, Mužík, Jahn, Zajíček, Rychnovský, Došlý, Jedlička, Procházka, Fedak, Vais

FC Viktoria Plzeň

Daněk – Fišer, Deml, Ejedegba, Doubek, Krůta, Vacek, Novák, Vrba, Bello, Lörincz

statistiky

Branky: 24. Jedlička, 75. Dvořák – 39. Fišer, 85. Fišer (pen.), 90. Deml ŽK: Rychnovský, Fedak, Dvořák - Ejedegba, Bello Rozhodčí: Šmat – Melničuk V., Melničuk M.

Diváci:

Na Velký pátek bylo na programu západočeské derby mezi Jiskrou Domažlice a rezervou Viktorie Plzeň. Jiskra sice v utkání vedla 2:1, v samém závěru však červenomodří otočilo skóre a vyhráli v Domažlicích 3:2!

V souboji o západní Čechy si první velkou šanci připravila domácí Jiskra. V jedenácté minutě skončil odražený míč na kopačkách Tomáše Jedličky, který svůj pokus poslal na břevno. Ve dvacáté čtvrté minutě přišla první změna na ukazateli skóre. Centr Jonáše Vaise si našel TomᚠJedlička, které v malém vápně vypálil a dostal míč za brankovou čáru.

Viktoriáni však dál bojovali a snažili se o vyrovnání. To se jim povedlo šest minut před koncem prvního poločasu. Centr ze standardní situace si našel Patrik Vacek, který vystřelil. Jeho ránu však ve skrumáži v pokutovém území tečoval Dominik Fišer a dostal míč za záda domácího brankáře. Vyrovnaný výsledek vydržel až do poločasové přestávky.

Ve druhém poločase se na hřišti začalo celkem přiostřovat. Další velká příležitost přišla až v sedmdesáté třetí minutě. Domácí JonᚠVais zkusil vypálit před hranicí pokutového území, jeho pokus skončil na horní tyči. O dvě minuty se Domažlice dostali znovu do vedení, branku na 2:1 vstřelil František Dvořák.

Po obdržené brance se Plzeňští snažili znovu vyrovnat. V osmdesáté čtvrté minutě po hře rukou jednoho z domácích obránců v pokutovém území nařídil rozhodčí penaltu pro Viktorii. Tu si vzal na starosti kapitán Dominik Fišer, který ji střelou k tyči proměnil a svým druhým dnešním gólem vyrovnal.

To však stále nebylo všechno. V nastavení utekl obraně Jiskry Ondřej Deml, který dokázal překonat brankáře Brycha a otočil tak vývoj celého zápasu. Rezerva Viktorie tak díky brance v samém závěru utkání ovládla derby a zvítězila v Domažlicích 3:2.