B-tým Viktorie Plzeň porazil na domácí půdě pražský Loko Vltavín. Jak hodnotil dnešní utkání trenér Parlásek?

Dlouho jste nemohli najít recept na obranu Vltavínu, čím to bylo způsobené?

V prvním poločase jsme měli několik zajímavých situací směrem do ofenzivy a bohužel jsme si špatně počínali ve finální fázi. Řekl bych, že první poločas byl relativně vyrovnaný. My jsme měli těch situací víc, ale byli jsme málo nebezpeční. Naopak soupeř toho měl méně, ale byl nebezpečnější. Měl tam dvě situace, kde nás podržel brankář Jirka Vlček. Do druhého poločasu jsme šli s cílem hrát aktivně a věřili jsme, že si nějakou šanci vytvoříme. Bylo důležité, že jsme se ujali vedení a první gól byl strašně důležitý.

Úvodní gól jste vstřelili po deseti minutách druhého poločasu. Uvolnili se poté vám poté nohy do zbytku zápasu?

Rozhodně. Každá vstřelená branka pomůže. Bavíme se o tom pořád dokola, chceme hrát aktivně a dávat góly. Když to prolomíme, pomůže to. Bylo důležité, že jsme hráli pořád aktivně a přidali jsme ještě dvě branky. Trochu jsme si to zkomplikovali, že hned po gólu na 3:0 soupeř snížil. To je třeba si pohlídat. Celkově je výsledek 3:1 dobrý výsledek.

Jste rád, že i když to v prvním poločase bylo bez branek, tak to nakonec bylo gólové utkání?

Ano, jsme rádi, že jsme vstřelili tři góly. Vždy říkám, že góly jsou koření fotbalu. Chceme být aktivní, dávat góly. Samozřejmě, čím víc jich dáme, tím je to jen lepší.

Brankář Jirka Vlček dnes poprvé nastoupil v základní sestavě. Během zápasu předvedl skvělé zákroky, jak jste to viděl?

Byl velmi dobrý, podržel nás v rozdílových chvílích. Jirka měl výbornou letní přípravu, pak se bohužel během podzimu zranil, dlouho se z toho dostával. Poctivě trénuje, dnes dostal šanci a musím ho pochválit.

Jak důležitá je dnešní vítězná odpověď na utkání minulý týden v Králově Dvoře?

Jednoznačně důležitá je, těší mě způsob hry, a také jak to všichni hráči dnes odmakali. Kluci výborně trénují a jsou dobře nastavení. Výsledek je jedna věc, ale pro nás je důležitý způsob hry. Byla tam spousta dobrých věcí, jsem spokojený. Soupeř byl opravdu dobrý, i když nemají tolik bodů, tak hrají opravdu dobrý fotbal.