FC Viktoria Plzeň v úterý 23. srpna odehraje odvetný zápas play off Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad. Úvodní zápas Západočeši prohráli v Bulharsku 2:0 a k postupu musí soupeři nastřílet minimálně tři branky.

„Obranu otevřít úplně nemůžeme to je jasné. Musíme být nebezpeční v útoku a k tomu budu hráče nabádat. Chci, abychom hráli kompaktně a podali výkon, po kterém budou moct hráči odejít ze hřiště s hlavami nahoře,“ říká trenér Roman Pivarník.

Podle odhadů bookmakerů má Viktoria na postup do základní skupiny šance jen deset procent. „Na postupové šance vůbec nekoukám. Uděláme všechno pro to, abychom postoupili. Dokud máme šanci, tak si půjdeme za společným snem,“ ujišuje kouč Plzně.

Ludogorec je favoritem zápasu a své kvality ukázal také v úvodním utkání. „Je to tým, který zná své silné stránky a v každém utkání se snaží diktovat tempo hry. Velký rozdíl tedy mezi úvodním utkáním a odvetou nebude. Když to jde, tak hrají na brejky a pokud to nejde, tak hrají kombinační fotbal. Víc se asi zaměří na obranu, ale jinak to velký rozdíl nebude,“ popisuje Pivarník.

Viktoria o víkendu překvapivě prohrála se Zlínem a před svými fanoušky stále čeká na první výhru. „Moc dobře víme, že nepodáváme výkony, jaké bychom chtěli. Hráči se sami musí naučit přepnout mezi českou ligou a evropskými zápasy. Tyto zápasy chceme hrát, takže se opravdu na nic nevymlouváme. Razgrad například nechal hodně svých hráčů o víkendu odpočívat, většina základu proti nám nebyla ani na střídačce,“ říká trenér Západočechů. „Samozřejmě bych byl velmi rád, kdybychom se fanouškům za ty domácí ztráty v lize omluvili postupem do základní skupiny a tím pádem i výhrou nad Razradem,“ uzavírá trenér Roman Pivarník.

Fotogalerie