FC Viktoria Plzeň sice do základní skupiny Ligy mistrů nepostoupila, ale za výkon, který viktoriáni v odvetě play off podali proti Ludogorci se rozhodně nemusí stydět. Do posledních minut bojovali a potěšili tak více než deset tisíc fanoušků na stadionu.

„Kdybychom takový výkon dokázali podat také v úvodním utkání, tak jsme dnes mohli slavit postup. Jsme zklamaní, ale můžeme být určitě spokojeni s naším výkonem. Musím smeknout před svými spoluhráči i našimi fanoušky, kteří nás neuvěřitelně hnali po celý zápas. Chci jim moc poděkovat,“ říká obránce Aleš Matějů. „Podali jsme výkon na hranici svých možností, ale aspoň jsme zjistili, že stále umíme hrát fotbal, i když si to někteří fanoušci a novináři přestali myslet,“ dodává záložník Jan Kopic.

Viktoriáni byli od soboty, kdy doma prohráli v lize se Zlínem, pod palbou kritiky a sami hráči si v kabině leccos museli vyříkat. „Řekli jsme si, že už bylo dost výmluv, a že musíme začít makat. Je nám jasné, že jsme si na sebe upletli bič před našimi fanoušky a my jim samozřejmě budeme chtít dělat radost. Budeme bojovat a to i v lize, zvl᚝ v Doosan Areně. Dnes to byl krásný večer, co se atmosféry týká. Lidi byli naprosto úžasní,“ popisuje Kopic. „Musíme poctivě makat a na tom začít stavět. Soupeři a fanoušci s námi musí počítat, že jsme stále tady a chceme se rvát o nejvyšší příčky. Proti Razgradu jsme byli aktivní, nebezpeční a chtěli jsme udělat radost našim fanouškům. Takové výkony chceme podávat stále,“ doplňuje Matějů.

Krajní bek Plzně odehrál povedený zápas. Obětavým zákrokem zabránil jistému gólu hostů a naopak jednu branku dokázal vstřelit. „Musím pevně bránit, protože když přes moji stranu padne gól, tak je to moje vina. K tomu navíc musím přidat i útočení, protože v dnešní době takhle obránci hrají. To je moderní fotbal a my ho chceme v Plzni hrát,“ říká Aleš Matějů.

Fotogalerie