Trenér B-týmu Josef Parlásek po vítězném derby s Karlovými Vary.

Napínavý zápas až do samého konce, co na to říkáte?

Panuje spokojenost s tím, že jsme vyhráli, jinak je tam po dnešním utkání spousta ale. Měli jsme dobrý vstup, dali jsme gól, měli jsme několik šancí, ale řešení ve finální fázi bylo špatné. Inkasovali jsme branku po chybě v rozehrávce a od toho momentu jsme se trápili. Ve finále jsme rádi, že jsme ten zápas dotáhli do vítězného konce.

Vyšel vám výborně vstup do zápasu, a to když Jindřich Nováček vstřelil branku už v páté minutě, jak jste to viděl?

Byl to záměr. Chtěli jsme hrát od začátku aktivně, vytvořit si tlak a šance, to se nám povedlo. Jde o to přidat druhý gól a utkání rozhodnout a to nám chybělo, abychom z těch dalších šancí dali pojišující druhý, potažmo třetí gól. Místo toho jsme zbytečně inkasovali a to ovlivnilo celé utkání.  

Jak Vás mrzí neproměněné šance hlavně na konci prvního poločasu?

Mrzí každá neproměněná šance a je to u nás věčné téma. Jsou situace, které naši hráči musí proměňovat a musí je řešit lépe. Zaprvé, abychom byli v zápasech úspěšní a zadruhé, aby oni na sebe upozorňovali a posouvali se. Když takové situace nebudeme proměňovat, tak je to strašně složité a je z toho takto zbytečně nervózní utkání.

V infarktovém závěru rozhodl střídající Pavel Hašek, znovu šastná ruka...

Říkal jsem to před zápasem, že hrát může jen jedenáct hráčů a hrozně důležitou roli mají i hráči, co jdou v průběhu, z toho důvodu, že ty utkání se ke konci lámou. Je potřeba, aby ti střídající hráči, hlavně útočníci, co jdou do unavené obrany, aby tam něco vnesli a dneska se to povedlo. Adam Štauber akci připravil a Pavel Hašek gól dal. Z toho důvodu tam šli a jsem za to hrozně rád, že to takhle dopadlo, a že jsme to zvládli.

Příští týden se s podzimní částí sezony rozloučíte v duelu s rezervou Duklu, budete chtít navázat na dnešní vítězství?

Jednoznačně, budeme chtít vstoupit do utkání podobně, jako jsme vstoupili teď. Je potřeba v některých fázích mít více klidu. Budeme týden poctivě trénovat a jedeme na Duklu vyhrát a porvat se o to.