Trenér gólmanů Viktorie Plzeň Matúš Kozáčik bude působit zároveň jako trenér gólmanů u české fotbalové reprezentace, která se chystá na mistrovství Evropy v Německu.

Právě dnes byl představen nový realizační tým české reprezentace pod vedením hlavního trenéra Ivana Haška. Jeho součástí se stal i Matúš Kozáčik, který bude mít na starost společně s Radkem Černým reprezentační brankáře.

„Matúš Kozáčik podle mě patří mezi nejlepší trenéry brankářů, kteří u nás aktuálně působí. Tato nabídka je oceněním pro celý nᚠklub i pro něho samotného a jsme rádi, že se mohl stát součástí české reprezentace,“ uvedl generální ředitel Viktorie Adolf Šádek. „Jsem si jistý, že je schopný odevzdat maximum jak na klubové, tak reprezentační úrovni. I proto jsme mu toto angažmá jednoznačně schválili,“ dodal.

„Tato nabídka mě mile překvapila a upřímně říkám, že i potěšila. Jsem připravený pro národní tým odvádět maximální práci, jako tomu je i ve Viktorce. Zároveň chci ujistit, že tato nová funkce nebude mít vliv na mou práci pro klub, to budu samozřejmě dělat pořád na sto procent,“ řekl Matúš Kozáčik, který společně s Radkem Černým bude mít na starosti přípravu českých brankářů před blížícím se mistrovstvím Evropy.

Matúši, gratulujeme a držíme palce!