Trenér B-týmu Viktorie Plzeň Josef Parlásek po utkání 8. kola ČFL skupiny A Admira vs. FCVP B.

Těsná porážka, jak se kouše?

Je to zklamání, po druhé za sebou nejsme v utkání horším týmem, a přesto jsme bez bodů. Jde o to, že mužstvo opustilo v minulé sezóně hodně hráčů, kteří se posunuli ve svých kariérách o úroveň výše, takže šanci dostávají další hráči, kteří teprve sbírají zkušenosti s dospělým fotbalem a poznávají rozdíly mezi dorosteneckým a dospělým fotbalem. Navíc se nám z různých důvodů neustále točí sestava hlavně v obraně, včetně brankářů, a i to může být důvodem, proč dostáváme tolik gólů. Nicméně věříme, že všechno má svůj čas a poctivou prací a postupem času díky získaným zkušenostem se výsledky dostaví.

Vstup do zápasu nebyl ideální. Zamíchalo to s vašimi plány?

Zcela zásadně. Již potřetí jsme si na venkovním hřišti dali výstavní vlastní gól, což pak ovlivňuje průběh celého utkání.

Adam Vrba se znovu střelecky prosadil. Máte alespoň z toho radost?

Adam se prosadil podruhé za sebou z pokutového kopu, takže pochvala pro něj, že na sebe bere odpovědnost. Nicméně je potřeba, aby se naši útočníci začali prosazovat i ze hry.

Závěr utkání byl celkem bláznivý, šance byla, ale nedopadlo to. Jak vás to mrzí?

Neřekl bych, že by byl bláznivý. Domácí bránili s vypětím všech sil jednobrankové vedení a my jsme se logicky snažili o vyrovnání. Jde o to, že si necháme opakovaně dát laciné góly, tím podpoříme taktiku soupeře hrát jednoduše, bránit v hlubokém bloku, takže hrajeme do plných a v rozhodujících momentech nám chybí kvalita, nebo odvaha jít před branku soupeře.

V neděli hraje béčko s Královým Dvorem. Jak se budete na utkání připravovat?

Tak jako obvykle. Připravím se na ně jak na tréninku, tak u videa.