Viktoriáni jdou do boje o třetí účast v základní skupině Ligy mistrů soupeřem se jim ve třetím předkole Champions League stane ázerbájdžánský mistr Karabach FK, přes který si viktoriáni přejí postoupit a nezopakovat tak loňský neúspěch ve třetím předkole nejslavnější klubové soutěže světa.

Kapitán týmu Roman Hubník si na nevydařený začátek loňského ročníku pamatuje. „V úvodu sezóny jsem odehrál čtyři zápasy v předkolech evropských pohárů. Věřím, že jsme připraveni a že dvojzápas zvládneme lépe než před rokem. Každý neúspěch je pro tým důležitý, protože je to příležitost k zamyšlení se, jestli všichni udělali pro společný úspěch maximum. Nyní věřím, že se z toho poučíme a přes předkola přejdeme,“ demonstruje odhodlání plzeňský stoper.

Viktoria sehrála s Karabachem FK před dvěma lety přípravné utkání, ve kterém prohrála o dvě branky. „U toho zápasu jsem byl, ale byl to pořád jen přátelský zápas a nejde si z něj vzít víc, než výsledek. Ten zápas se odehrál před dvěma lety a oba týmy se dost změnily. Viděli jsme sestřih jejich aktuálních zápasů, a máme o nich i další informace. Víme, jaké kvality mají směrem dopředu. Uvidíme, jak se s tím zítra a v odvetě popasujeme,“ vyhlíží Hubník.

„Je před námi možná klíčový dvojzápas sezóny. Já osobně mám v sobě takovou tu zdravou nervozitu, která ze mě i dalších kluků na hřišti spadne. Matematika je jasná, doma chceme zvítězit a neinkasovat,“ má jasno kapitán Viktorie Plzeň.

Fotogalerie