Viktoria Plzeň remizovala v úterý večer s Ludogorcem Razgrad 2:2 a v součtu s úvodním zápasem, který prohrála 0:2, nepostupuje do základní skupiny Ligy mistrů. Za předvedený výkon se ovšem nemusí svěřenci trenéra Romana Pivarníka stydět, což potvrdil sám trenér na pozápasové tiskové konferenci.

„Byli jsme si vědomi složitého výsledku a toho, že potřebujeme vstřelit tři branky. Vstup do zápasu byl z naší strany výborný, dokázali jsme dobře kombinovat, měli rychlý přechod a dokázali jsme hrát přímočaře a rychle. Pomohl nám brzký gól. Je škoda, že soupeř dokázal vstřelit kontaktní branku, ale věřil jsem, že dnes svou hrou budeme schopni dát víc gólů. Pokračovali jsme v dobrém výkonu a měli jsme smůlu, že gólman vytlačil konečky prstů míč na břevno. Dnes jsme dokázali hrát neskutečně náročný fotbal. Hráči, kteří mají v nohách několik zápasů za krátkou dobu, dokázali vydržet naše vysoké tempo. Je škoda, že jsme tak skvělý zápas nedotáhli do úspěšného konce,“ hodnotí utkání trenér Pivarník.

„Byl to nᚠnejlepší výkon. Splňoval všechny naše požadavky. Pojetím se nᚠvýkon blížil ideálu. Víme, že jsme se stále dopouštěli chyb, ale v zápase jsme museli více riskovat. Věřím, že dokážeme jít touto cestou i dál a nadále předvádět takto náročné zápasy. V rozestavení 4-4-2 jsme si dokázali s kvalitním soupeřem poradit,“ přemýšlí Pivarník. „Uvidíme, jak dokážeme mužstvo během deseti dnů posílit, ale já se domnívám, že tento systém je další možností, jak můžeme hrát. Nic se ale nemění na tom, že zkrátka musíme hrát náročně,“ dodává.

Ač Viktoria praktikovala náročný herní projev, střídal plzeňský trenér až po téměř osmdesáti minutách hry. „Mužstvo bylo ve velkém laufu a já do toho nechtěl zasahovat. V takovémto tempu není jednoduché do zápasu vstoupit ze střídačky. Museli jsme ale vstřelit ještě dvě branky, proto jsme tam poslali dobré hlavičkáře a hráli vlastně na náhodu,“ popisuje své rozhodování Pivarník. „Mladí hráči odvedli velký kus práce, Aleš Matějů odehrál skvělý zápas, Jakub Hromada byl všude, TomᚠHořava působil také lépe, navíc naši dva kvalitní útočníci dokáží být soupeři velice nebezpeční,“ říká Roman Pivarník.

Fotogalerie