Mnozí hráči Viktorie se vrátí do míst, kde fotbalově začínali, i několikrát za sezónu. Pro jabloneckého Jana Kovaříka nebo Aleše Matějů z Příbrami je mistrovský zápas na ‚mateřském‘ stadionu skoro samozřejmostí. Brankář Petr Bolek, který pochází z Hlučína, si ve středu odbude v tomto ohledu premiéru.

„Do Hlučína se těším možná jediný z mužstva, protože jsem tam hrál a bydlím tam. I když kluci si stěžují na velkou vzdálenost, já se na zápas těším, protože v Hlučíně mám spoustu známých a rodinu,“ říká před středečním duelem s FC Hlučín plzeňský brankář. „Na půlrok v Hlučíně si pamatuji. Měl jsem 21 let a byl to můj první kontakt s mužským fotbalem. V té době jsem chytal za juniorku Liberce nebo seděl na lavičce prvního týmu. Do Hlučína jsem přišel v zimě v době, kdy hrál o záchranu. Vzpomínám si třeba na zápas s Žižkovem, při kterém jsme měli úplně narvaný stadion fanoušky a my v něm zachránili postup gólem v osmaosmdesáté minutě,“ vytahuje příjemné vzpomínky Bolek. „Kluci z Ostravy mi hodně psali. Já ani moc nevěděl o co jde, protože los poháru jsem nesledoval tak důkladně a nevěděl jsem, že už tohle kolo se může hrát mimo nᚠregion. Ale byl jsem z toho mile překvapený,“ dodává Bolek, který se do svého bydliště vydal společně se svými spoluhráči vlakem.

„Myslím, že půjde o klasický pohárový zápas. Vím, že v Hlučíně mají už skoro vyprodaný stadion, takže okolo fotbalu tam bude určitě velký humbuk. Domácí nám nebudou chtít dát nic zadarmo a proti mistrovi se budou chtít ukázat. Snad nám tam bude pár lidí i fandit,“ věří Bolek.

Druhý plzeňský brankář se v letošní sezóně postavil mezi tři tyče poprvé v zápase s AS Řím. „Zrovna nedávno jsem se o tom s někým bavil. Dva měsíce nechytám a pak si dám tři zápasy v šesti dnech. No co, odpočatý jsem dost,“ uzavírá s úsměvem na tváři Petr Bolek.

Fotogalerie