V M욝anské besedě proběhlo vyhlášení nejlepších sportovců Plzeňského kraje a města Plzně za rok 2016. Viktorii se podařilo obhájit cenu pro nejlepší kolektiv, uspěli také Matúš Kozáčik, Roman Hubník a trenér žen Karel Rada.

Kapitán Viktorie Plzeň byl zvolen nejlepším sportovcem Plzeňského kraje a města Plzně. Přesně toto ocenění získal v minulém roce Matúš Kozáčik, jenž byl letos zvolen Sportovní hvězdou čtenářů Plzeňského deníku.

„Moc si toho vážím, je to ocenění nejem moje, ale celé Viktorky Plzeň,“ řekl Hubník k velkému individuálnímu ocenění. „Získal jsem ho díky klukům, všem moc děkuji. Plzeň se mi vryla do srdce, už jsem tu čtvrtým rokem a zažil jsem zde spoustu krásného,“ doplnil plzeňský stoper.

Matúš Kozáčik pak obdržel nejvíce hlasů od čtenářů Plzeňského deníku. „Velmi si toho vážím. Je skvělé, že mi čtenáři poslali tolik hlasů. Konkurence na Plzeňsku je obrovská, jsem si toho vědom. Chtěl bych zdůraznit, že na tom obrovský podíl nesou moji spoluhráči. Bez nich bych nic takového vyhrát nemohl,“ uvědomuje si gólman. „Všem moc děkuji za poslání hlasů.“

Viktoria Plzeň jako klub dokázala obhájit vítězství v kategorii nejlepší sportovní kolektiv roku. Toto ocenění získala společně s házenkářským týmem Talent Plzeň. Cenu přímo na pódiu převzali záložník Václav Pilař a obránce Jan Baránek.

Mezi trenéry roku byl oceněn i kouč žen Viktorie Plzeň Karel Rada. 

Foto: Plzeňský Deník/Milan Říský

Fotogalerie