Nad Bukureští se v úterý 25. července zatáhla mračna a ulicemi hřmí. Není to snad předzvěst dnešního fotbalového večera, jen počasí si s Rumunskou metropolí pohrává. Z pondělních pětatřiceti stupňů celsia a nebe bez mraku je najednou průtrž mračen, které se musela přizpůsobit i Arena Nationala. Střecha stadionu, na kterém kromě FCSB hraje i rumunská reprezentace, se pro dnešní večer zatáhne.


Viktoriáni v úterý stihli absolvovat předzápasové rozcvičení, oběd a po odpoledním klidu si svěřenci trenéra Pavla Vrby naordinovali poslední poradu před samotným utkáním. Na stadion Arena Nationala dorazí viktoriáni s devadesátiminutovým předstihem. Plzeňský autobus doprovází policejní eskorta, jinak to ani v Bukurešti nejde. Z dopravního značení si místní příliš hlavu nedělají, vodorovné pruhy na silnici berou spíše jako doporučení a častokrát při řešení dopravních situací vítězí ten nejdrzejší, případně řidič s největším vozem.

Z předpovědi lze vyčíst, že večerní zápas se nebude hrát za tropického horka, což by viktoriánům mělo hrát do karet. Věřme, že tým Pavla Vrby najde na domácí celek recept. Utkání začíná v 19:30 středoevropského času.

Utkání nakonec odvysílá Česká televizi, přímý přenos bude na ČT Sport. "České televizi se na poslední chvíli podařilo po vlastní ose získat přenos utkání, což je velmi dobrá zpráva pro všechny naše fanoušky, kteří nám budou na dálku držet palce," uvedl mluvčí klubu Václav Hanzlík.