Druhým soupeřem Viktorky v Benidormu bude ukrajinský FK Kryvbas Kryvyj Rih. Utkání můžete sledovat na našem YouTube.

FK Kryvbas je klub z ukrajinského města Kryvyi Rih. Založen byl před čtyřmi lety. Jeho historie ale sahá až do padesátých let minulého století. Původní klub byl založen v roce 1959. V průběhu času se stal čtyřikrát vítězem nejvyšší soutěže v ukrajinské SSR. Po vzniku samostatných ukrajinských soutěží vyhrál v roce 1992 druhou nejvyšší ligu. Od té doby až do roku 2013 působil v nejvyšší soutěži, kde se dvakrát umístil na třetím místě. 

 

Právě rok 2013 se stal původnímu klubu osudným a kvůli finančním problémům zbankrotoval. FK Kryvbas se zpět vrátil na mapu fotbalového světa o sedm let později. Klub FK Hirnyk ze stejného města byl restrukturalizován na FK Kryvbas. 

Zpět do nejvyšší soutěže se klubu povedlo probojovat v sezoně 2021/2022. Ve své první sezoně v ukrajinské Premier League skončil na sedmém místě, čtyři body od pátého místa, které zajišovalo účast v kvalifikaci Evropské konferenční ligy. 

 

V aktuálním ročníku se po sedmnácti odehraných kolech nachází se ziskem třiceti čtyř bodů na první místě tabulky. Stejný počet bodů má také Dnipro-1, ale Kryvbas disponuje lepším skóre. 

 

Viktoria Plzeň se potká s ukrajinským soupeřem poprvé od července 2018, kdy v rámci letní přípravy odehrála generálku proti Dynamu Kyjev. Utkání skončilo lépe pro našeho soupeře,  když zvítězil 2:0.