Prvním soupeřem Viktorky na soustředění ve Španělsku bude ve čtvrtek od 15:30 na La Nucia Football Center maďarský Ferencvárosi TC.

Ferencvárosi Torna Club je maďarský fotbalový klub sídlící ve stejnojmenné čtvrti maďarského hlavního města Budapešti. FTC byl založen 3. května 1899 a jedná se o nejúspěšnější tým v Maďarsku. Zelenobílí se zapsali do historie evropského fotbalu vítezstvím ve Veletržním poháru roku 1965 a ve Středoevropském poháru, který získali v letech 1928 a 1937.

 

Tento klub z maďarské metropole je pravidelným účastníkem evropských pohárů. Základní skupinu Ligy mistrů si zahrál naposledy v sezoně 2020/2021, kde ve skupině G narazil na Juventus, Barcelonu a Dynamo Kyjev. V letošním ročníku zahájil Ferencváros svou evropskou pou v prvním předkole Ligy mistrů, kde po výsledcích 0:0 a 0:3 vypadl s Klaksvíkem. Zelenobílí se následně přesunuli do kvalifikace Evropské konferenční ligy, kde přes Shamrock, Hamrun a Žalgiris postoupil do skupiny. Základní skupinou prošli bez porážky, když proti Firoentině, Genku a Čukarički zaznamenali čtyři remízy a dvě výhry. 

 

V prvním kole vyřazovací části Evropské konferenční ligy narazí Ferencváros na řecký Olympiacos. Tato dvojice patří také mezi možné soupeře Viktorie Plzeň v osmifinále. 

 

Současný maďarský mistr hraje své zápasy v Groupama Areně, která pojme 23 700 diváků. Tuzemskou ligovou soutěž ovládl již třicet čtyři krát, posledních pět let žádný jiný tým nepustil k ligovému titulu. Maďarský pohár získal dvacet čtyři krát. 

 

Viktorka a Ferencváros se v soutěžním zápase nikdy nepotkali. Na loňském zimním soustředění v Benidromu proti sobě odehráli přípravné utkání, které skončilo bez branek.

 

Klub působí nejen ve fotbale, ale také v dalších sportech. Patří mezi ně například házená, vodní pólo, hokej, curling, plavání a další.

STREAM ZE ZÁPASU NALEZNETE NA KLUBOVÉM FACEBOOKOVÉM PROFILU.