Sezonu již zahájily i dorostenecké kategorie U18 a U16. Obě kategorie vyhrály 2:0 nad Kladnem. Dorostenky pak hrály na Spartě, kde ale velice silnému soupeři podlehly.

FCVP U18 – Kladno U18 2:0


Dorost U18, který v této sezoně bude skládán z hráčů širších kádrů ostatních dorostů, první soutěžní zápas od svého opětovného zavedení zvládl, v Chrástu porazil Kladno 2:0 po gólech Davida Lehkého a Ondřeje Pecháčka. Tým vedl jako trenér Pavel Fořt. „Za výhru v prvním utkání jsem rád, kluci to nemají jednoduché, když spolu někteří ani netrénují. Nicméně co se týče výkonu, jsem plně spokojen pouze s 20 minutami utkání. Kluci si ale za přístup zaslouží pochvalu,“ řekl. Celé hodnocení najdete v detailu zápasu.

Branky: 58. Lehký, 88. Pecháček.
Sestava Plzně: Valeš – Brož, Hranáč, Strnad, Kavka – Němec, Kraml, Petr (C), Dotzauer (55. Pecháček), Popovič (46. Lehký) – Vilček (67. Kotěšovec).

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

FCVP U16 – Kladno U16 2:0


Stejným poměrem uspěla také šestnáctka díky dvěma gólům Josefa Koželuha. „V prvním poločase jsme měli více ze hry a dařilo se nám kombinací dostávat skrz obranu soupeře. Problémy jsme měli ve vápně, a už s finální přihrávku, nebo s náběhy útočníků. Druhý poločas se hrál nahoru dolů, bylo v něm dost nepřesností a tím jsme dostávali soupeře do hry,“ zhodnotil zápas kouč Ondřej Šiml.

Branky: 10. Koželuh, 50. Koželuh.
Sestava Plzně: Drda – Šoul, Petržílka, Kolerus (57. Jílek), Renza – Novický, Krátký (57. Pešek) – Koželuh (C), Vostárek, Votava (57. Královec) – Tesař (57. Patrovský).

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Sparta Praha dorostenky – FCVP dorostenky 9:1


Na úvodní dvě výhry již dorostenky navázat nedokázaly. Těžké utkání na hřišti pražské Sparty na Strahově dopadlo daleko lépe pro domácí. Dorostenky celku z hlavního města České republiky vyhrály 9:1, jedinou branku Plzně vstřelila Kristýna Michalcová.

Branky: 2. Prokůpková, 6. Dvořáková, 13. Prokůpková, 18. Khýrová, 24. Prokůpková, 35. Khýrová, 39. Cvrčková, 41. Prokůpková, 71. Šubrtová – 51. Michalcová.
Sestava Plzně: Holíková (41. Štichová) – Lukešová, Jílková, Mirtlová (47. Růžičková), Baumruková (47. Horáčková), Ajazi (77. Vorlová), Švábová, Charouzová (C) (67. Voráčková), Kolorosová (41. Kratochvílová), Michalcová (59. Kloudová), Polcarová.