Předposlední květnový víkend sliboval žákovským týmům Viktorie Plzeň zápasy pouze na hřištích soupeřů. Mladší žáci se vydali do hlavního města, aby změřili síly se Spartou Praha. Zpět na západ Čech ale body nepřivezli. Úspěšnější bylo starší žactvo, které si zásluhou týmu U15 připsalo tříbodový zisk za vítězství v Mladé Boleslavi.

Dvanáctka neuspěla na Spartě

„Sehráli jsme zápas s jedním z nejt잚ích a nejkvalitnějších soupeřů v republice. Přestože výsledné skóre je kruté, je nutno říct, že jedna ‚polovina hřiště‘ srovnání s týmem Sparty víceméně zvládla a dokázala jeden poločas i vyhrát. ‚Druhé hřiště‘ takový výkon, aby srovnání s kvalitou sneslo, bohužel nepodalo. Především v nasazení a zarputilosti byl na tomto hřišti velký rozdíl. Své míčové dovednosti, díky tomu, pak ani nebyli kluci schopni předvést,“ rozebírá víkendový zápas na Spartě trenér Filip Linhart. „V týdnu nás čeká derby s Rokycany. Zápas předehráváme v úterý, nebo nás čeká o víkendu skvěle obsazený turnaj v Příbrami,“ dodává Linhart.

AC Sparta Praha U12 – FC Viktoria Plzeň U12 21:7

Branky Viktorie: Doubek, Falout, Keltyčka D., Rádl (PK), Smíšek, Štauber, Urbánek
FC Viktoria Plzeň U12: Bezděkovský, Čeliš, Čermák, Červený, Daněk, Diviš, Doubek, Falout, Keltyčka D., Keltyčka T., Kyklhorn, Mertl, Motlík, Prokop, Pytlík, Rádl, Smíšek, Soukup, Štauber, Urbánek, Zarzycký

Žáci U13 prohráli na Spartě

„Výsledek vypadá strašidelně, ale průběh utkání nebyl z naší strany vůbec špatný. Snažili jsme se o kombinační hru a soupeř spoléhal na velmi rychlou přechodovou fázi, s kterou jsme měli problémy. Mrzí nás opět několik neproměněných šancí, ale celkově byl tento zápas pro nás velkým přínosem,“ hodnotí trenér Jiří Gerstner.

AC Sparta Praha U13 – FC Viktoria Plzeň U13 14:4

FC Viktoria Plzeň u13: Ivanič - Saitz, Maxa, Karásek, Holík, Šticha, Velfl, Prokop, Majer, Vobruba --- Vaněk - Vanc, Vacek, Planeta, Sojka, Jedlička, Nedvěd, Hendrych, Oravec

Tým U14 nesmazal v Boleslavi pětigólovou ztrátu

„V utkání jsme se střetli s jedním z nejlepších celků v rámci České ligy žáků U14, který má ve svém kádru gólově produktivní hráče. Je potřeba sportovně uznat, že Mladá Boleslav zvítězila zcela zaslouženě. By jsme obdržené branky dostávali často po individuálních chybách, nechceme, aby tato skutečnost zakryla ostatní nedostatky zvláště v obranné součinnosti hráčů v jednotlivých řadách. V duelu chyběl klukům často jeden, dva kroky v osobním souboji a mohli jsme vidět také pomalou činnost s míčem pod tlakem soupeře, která ústila ve ztráty míčů. Když už jsme překonali důrazný presink soupeře, nebyli jsme dostatečně efektivní v předfinální fázi, nedokázali jsme si vytvořit rychlé přečíslení a tím pádem ani příležitosti ke vstřelení branky. Utkání nám velmi transparentně ukázalo, kde je potřeba odstranit nedostatky. Pokud kluci zvýší poctivost sami k sobě, určitě to zvládneme,“ přemýšlí trenér Štěpán Havránek.

FK Mladá Boleslav U14 - FC Viktoria Plzeň U14 6:1 (5:0)

Branka Viktorie: 62. Koželuh
FC Viktoria Plzeň U14: Šulc – Renza (36. Mertl), Šoul, Jílek, Kolerus – Koželuh, Drtil, Pešek – Krátký, Patrovský, Královec

Nejstarší žáci vrátili Boleslavi porážku

„V utkání se klukům dařilo a hlavně v prvním poločase dokázali převahu vyjádřit i brankově. Druhý poločas jsme se zaměřili na dovednosti při držení míče, ale to se nám již tak přesvědčivě nedařilo. Celkově jsme však díky počtu vstřelených branek spokojeni,“ hodnotí trenér Josef Šneberger.

FK Mladá Boleslav U15 - FC Viktoria Plzeň U15 1:6 (0:5)

Branky Viktorie: 8., 20. a 23. Vrba, 7. Žilák, 17. Kodýtek, 62. Pecháček
FC Viktoria Plzeň U15: Edelman - Valeš (36. Fišer), Halász, Zikmund, Žilák (45. Petrmichl) - Kuhajda, Kodýtek (36. Janda) - Popovič (36. Demeter), Koranda, Kotěšovec - Vrba (36. Pecháček)

Fotogalerie