29. 10. 2023    Zápas

Viktoriáni vyhráli v souboji béček, Dynamo porazili 2:1

FC Viktoria Plzeň

13. kolo / Neděle 29. 10. 2023, 10:30 / Stadion Luční

13. kolo / Neděle 29. 10. 2023, 10:30
Stadion Luční

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:1)

SK Dynamo České Budějovice B

statistiky

Diváci:

13. kolo ČFL nabídlo souboj rezerv Viktorie Plzeň a Dynama České Budějovice. Šastnější byli Západočeši, výhru 2:1 trefil z penalty Adam Vrba.

Do první příležitosti nedělního dopoledního duelu se dostali domácí. Jindřich Nováček ale mířil mimo tři tyče. V patnácté minutě poprvé zahrozili hosté. Vojtěch Hora se dostal z levé strany do šestnáctky, ale jeho střelecký pokus mířil mimo tři tyče Sváčkovy branky.

V další šanci první půle se objevili znovu hosté z Českých Budějovic. Ani Prášek ale branku netrefil. V devětadvacáté minutě se doslati Jihočeši do rychlého brejku. Prášek ovšem v dobré příležitosti přestřelil. Dvě minuty před koncem prvního poločasu se dostal bečko Viktorie do vedení po naprosto fatální chybět obrany B-týmu Dynama. Jen z obránců si nerozuměl se svým brankářem a nahrál míč přímo před prázdnou branku Milanovi Krůtovi, který nabídnutou šanci neodmítl.

Vstup do druhého poločasu vyšel lépe našemu béčku. Po faulu v pokutovém území se ujal penalty Adam Vrba a prokázal, že z pokutového puntíku se nemýlí. V padesáté čtvrté minutě tak poslal rezervu do vedení.

V devadesáté druhé minutě vytáhl výborný zákrok brankář Dominik Sváček a tím udržel vedení svého týmu. Viktoriánská rezerva tak po třech remízách zabrala a v souboji Béček porazila Dynamo České Budějovice 2:1.