Nedělní ligový šlágr mezi Viktorií Plzeň a Slavií Praha bude mít charitativní podtext. Oba kluby naváží na předchozí společné aktivity v CSR oblasti a tentokrát podpoří společně Nadaci pro transplantace kostní dřeně (NTKD). Zapojit se mohou i fanoušci obou klubů.

Nejvyšší představitelé obou klubů, tedy Adolf Šádek společně s Jaroslavem Tvrdíkem, pak v neděli odpoledne osobně navštíví Nadaci přímo na transplantační jednotce při hematoonkologickém oddělení FN Plzeň. Před samotným zápasem pak zástupcům NTKD předají darovací šek, kterým oba kluby přispějí na pořízení rehabilitačního přístroje pro pacienty po transplantaci kostní dřeně.

Naváží tak na akci z minulého roku, kdy před utkáním v Edenu společně navštívili FN Motol a organizaci DONOR. „Těší mě, že oba kluby dokáží takto spojit síly a společně podpořit dobrou věc. Našim cílem je, aby se z toho stala tradice a dokázali jsme do toho zapojit i co nejvíce našich fanoušků,“ řekl generální ředitel klubu Adolf Šádek. „Naše spolupráce s NTKD je dlouhodobá a jsme rádi, že ji můžeme nyní i tímto způsobem opět podpořit. Chceme společně opět i dát signál fanouškům, aby v neděli udělali na stadionu opět vynikající atmosféru a boj se odehrával čistě jen na hřišti,“ dodal Adolf Šádek.

Přidat se k podpoře mohou i všichni fanoušci. A to jednoduchým způsobem. Kelímek nepatří na hřiště, kelímek patří do popelnice! A nejlépe do té speciální, určené na podporu NTKD. Pokud si během nedělní návštěvy Doosan Areny zakoupíte nápoj do vratného kelímku, můžete jej právě tímto způsobem darovat a přispět částkou 50 Kč na NTKD.

Speciální popelnice a sběrná místa budou nachystána na všech tribunách, samozřejmě i v sektoru pro hosty. Věříme, že se do této akce zapojí co nejvíce fanoušků!

A pokud nebudete v neděli přímo na stadionu, lze přispět například zasláním dárcovské DMSKY. Více informací naleznete na www.nadace.kostnidren.cz.