Trenér B-týmu Viktorie Plzeň po vítězném domácím zápase s rezervou Slavie. Béčko po brankách Metsoka a Planety zvítězilo 2:1.

Po vítězství v Domažlicích máme na svém kontě také vítězství se Slavií, jaký je to pocit?

Stejně jako v Domažlicích je to skvělý pocit, na místě je hlavně obrovská pochvala pro hráče. To jakým způsobem to dnes odmakali je skvělé. Vytyčili jsme si před zápasem cíl, že budeme hrát náročný fotbal hlavně z hlediska vysokého presinku, a to co dneska hráči odvedli je neskutečný a obrovský respekt před nimi. To byl klíč k dnešnímu úspěchu.

Do zápasu lépe vstoupila Slavia, vytvořila si šance a nakonec i gólově udeřila. Bylo důležité se z toho oklepat a nesesypat se?

Určitě ano, prvních deset minut se nám nepovedlo. Na hráče jsem apeloval, aby byli odvážnější a sebevědomější a poté jsme hráli dobrý fotbal i z hlediska držení míče. Vytvořili jsme si spoustu šancí a je škoda, že jsme nakonec nepřidali i třetí gól, který by zápas rozhodl. Kluci to v závěru ubránili, zvládli to.  Byl to týmový výkon od hráčů na hřišti, i od těch, co šli na hřiště v průběhu zápasu.

Po obdržené brance byl zápas v naší režii a před koncem poločasu se podařilo vyrovnat. Bylo klíčové vyrovnat před přestávkou?

Bylo hlavně důležité, že jsme po obdržené brance začali hrát aktivně. Než jsme dali branku, tak jsme tam měli 3-4 situace, ze kterých jsme mohli udeřit. Za mě tou naší aktivitou to viselo ve vzduchu a byla otázka času, kdy vyrovnáme.

Ve druhém poločase se podařilo vstřelit druhou branku. Chtěli jste přidat ještě třetí branku a rozhodnout?

Ano, máme to dlouhodobě nastaveno tak, že když vedeme o gól, tak se nechceme zaměřit jen na defenzivu a bránit. Samozřejmě Slavia má obrovskou kvalitu a bylo jasné, že nějakou šanci si vytvoří. Klíčem bylo hrát aktivně a nezalézt, cílem bylo přidat další gól, který by rozhodl. Sice se nám nepovedlo ještě jednou udeřit, ale klíčem byla naše aktivita.

Druhý gól padl po tom, co Šimon Planeta celou situaci u branky dohrál a povedlo se mu dostat míč do brány. Nabádáte hráče k tomu, aby tyto situace dohrávali?

Přesně tak. Máme to vlastně každý trénink, kdy dáváme hráčům pokyny, aby to dohrávali. A už před soupeřovou nebo před naší branou se to rozhoduje. Právě mnohdy je to o tom dohrávat situace před brankou.