24. 9. 2023    B tým – reportáž

Béčko prohrálo na půdě Admiry

FC Viktoria Plzeň

8. kolo / Neděle 24. 9. 2023, 10:15 / Na Pecích

8. kolo / Neděle 24. 9. 2023, 10:15
Na Pecích

FK Admira Praha

3:2

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Admira Praha

Keller – Herc, Fric, Burýšek (88. Kolář), Čácha, Douděra, Čížek, Zahálka (90+2. Lauko), Šiler, Horák, Koutecký

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Fišer, Holík, Hašek (58. Krůta), Řezník, Falout, Vrba, Nováček, Štauber (58. Planeta), Čihák, Lörincz

statistiky

Branky: 5. Čihák (vl.), 22. Burýšek, 49. Šiler – 28. Holík, 80. Vrba ŽK: Horák, 2x Čížek, Zahálka, Kolář, Keller - Falout, Fišer ČK: Čížek Rozhodčí: Hanousek – Bohata, Pánek

Diváci:

B-tým Viktorie Plzeň dnes čekal další venkovní utkání. Tentokrát vyrazil do Prahy, kde se střetl s Admirou.

Úvod utkání vyšel lépe domácím. V páté minutě si našel centr ze strany jeden z útočníků Admiry, který střelou do protipohybu gólmana Dominika Sváčka poslal svůj tým do vedení. Velkou šanci si připravili domácí o chvíli později. Radek Šiler svou střelou na zadní tyč nedokázal prostřelit brankáře Viktorie.

Ve 22. minutě navýšila Admira vedení. Po brejkové situaci zavíral zadní tyč Radek Burýšek, který střelou z první poslal míč za brankovou čáru. Viktoriáni snížili ve 28. minutě. Libor Holík vystřelil z dálky, brankář domácích vyrazil balón tak, že nakonec doskákal až do sítě a hráči v červenomodré kombinaci se mohli radovat. Po chvíli si viktoriáni připravili další šanci. Ke střele ve velkém vápně se dostal Pavel Hašek, nakonec jeho střela byla vyražena do strany.

Druhá půle lépe pro Admiru. Ve 49. minutě utekl Radek Šiler a střelou k tyči překonal brankáře Dominika Sváčka. V 74. minutě dostal druhou žlutou kartu v zápase po faulu na Milana Krůtu domácí Miroslav Horák a musel tak předčasně do kabiny. Po zákroku na Milana Krůtu v 78. minutě byla odpískána penalta, její zahrávání si vzal na starosti Adam Vrba, který ji proměnil.

Další branka v utkání už nepadla a viktoriánské béčko prohrálo na hřišti pražské Admiry 2:3.