1. 10. 2023    Zápas

Posílené béčko doma porazilo Králův Dvůr 3:1

FC Viktoria Plzeň
3. Vrba
28. Jemelka
64. Mosquera

9. kolo / Neděle 1. 10. 2023, 10:30 / Luční

9. kolo / Neděle 1. 10. 2023, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

3:1

(2:0)

FK Králův Dvůr

58. Bouček

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Fišer (C), Holík, Paluska, Krůta (75. Falout), Sýkora, Kliment, Jemelka, Mosquera, Vrba, Lörincz (75. Planeta)

FK Králův Dvůr

Krček – Čihák, Havránek (61. Kraus), Dvořák (C) (46. Rudavskyi), Hradecký, Bouček, Procházka (61. Krátký), Novák (36. Beňo), Patrovský, Kabele (83. Kuča), Fatrdle

statistiky

Branky: 3. Vrba, 28. Jemelka, 64. Mosquera

ŽK: 44. Kliment – 6. Hradecký, 68. Kabele

Rozhodčí: Hoch – Coufal, Melničuk

Diváci:

Viktoriáni přivítal v rámci 9. kola ČFL skupiny A Králův Dvůr. Posíleni o sedm hráčů A-týmu vyhráli Západočeši 3:1.

Vstup do utkání vyšel béčku, které bylo posíleno o sedm hráčů z A-týmu, na výbornou. Hned ve třetí minutě poslal Západočechy do vedení Adam Vrba, který dostal balon za obranu, míč si píchl kolem brankáře a uklidil ho do prázdné branky. Viktoriáni takřka nepouštěli svého soupeře za polovinu hřiště. Další šance přišla až v šestadvacáté minutě. Honza Sýkora si krásně prohodil balon zadovkou mezi obránci, dostal se do vápna, ale míč napálil jen do horní tyče.

V osmadvacáté minutě se viktoriáni radovali podruhé. Centr z pravé strany zužitkoval v pokutovém území Václav Jemelka a hlavou uklidil balon za záda brankáře Krčka. V poslední minutě prvního poločasu se musel vytáhnout brankář Sváček, který vyrazil ránu z bezprostřední blízkosti. Po prvním poločase vedl B-tým Viktorie nad Královým Dvorem 2:0.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté. V padesáté osmé minutě snížil na rozdíl jediné branky střelou zpoza vápna Josef Bouček. Svůj pokus otřel o jednoho z bránících hráčů, a ten i s přispěním tyčky skončil v brance. Odpověď přišla po šesti minutách. Do centru Libora Holík se z levé strany přiřítil Jhon Mosquera a balon napálil do branky. 3:1.

V sedmdesáté třetí minutě se opřel do míče za hranicí šestnáctky Honza Sýkora, ale jeho pokus mířil těsně vedle levé tyčky. V osmdesáté druhé minutě vypálil z pravé strany Jan Paluska, brankář Krček byl připraven. To bylo z nedělního utkání v Luční ulice vše. Viktoriáni doma porazili Králův Dvůr 3:1.