15. 10. 2023    B tým – reportáž

Zápas béčka s Povltavskou skončil remízou

FC Viktoria Plzeň

11. kolo / Neděle 15. 10. 2023, 10:30 / Luční

11. kolo / Neděle 15. 10. 2023, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

2:2

(0:0)

Povltavská fotbalová akademie

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Fišer, Šustr (65. Čihák), Doubek, Krůta, Planeta (65. Nováček), Vach, Novák, Falout, Štauber (77. Vrba), Lörincz

Povltavská fotbalová akademie

Benada – Smetana, Starý, Zákostelský, Kozel, Drobílek, Budínský, Mareš, L.Novák, M.Novák, Liška (83. Hejda)

statistiky

Branky: 76. Fišer (pen.), 79. Nováček – 47. Novák, 64. Zákostelský ŽK: Lörincz, Čihák - Kozel, Novák, Zákostelský, Starý Rozhodčí: Baum – Míč, Krupka

Diváci: 120

Rezerva Viktorky přivítala na domácí půdě Povltavskou FA.

První ohrožení branky si vypracovali viktoriáni v úvodu zápasu po rohovém kopu. Centrovaný míč si našel hlavou TomᚠVach, jeho střela ale skončila těsně vedle. Velkou příležitost si vypracovali hráči v červenomodré kombinaci na 26. minutě. Centr Martina Doubka z levé strany si v pokutovém území našel Filip Lörincz, jeho střela nakonec skončila těsně vedle tyče. Vzápětí se ke střele znovu dostal Filip Lörincz. Po rohovém kopu zkusil vypálit z první, jeho pokus ale chytil brankář hostů.

Krátce před koncem první půle si vytvořili nebezpečnou situaci hosté. Centr z pravé strany využil ke střele Daniel Kozel, který svou střelu hlavou poslal nad branku. Po chvíli se ke střele dostali hráči Viktorie. Odražený míč po rohovém kopu získal TomᚠVach a vypálil na branku. Jeho ránu vyrazil brankář Povltavské Adam Benada. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Vstup do druhého poločasu vyšel lépe Povltavské. Do samostatného úniku se dostal Martin Novák, který překonal Dominika Sváčka a poslal svůj tým do vedení. V 64. minutě se znovu radovali hosté. Po rohovém kopu hlavičkoval Jan Zákostelský a střelou k tyči zvýšil na rozdíl dvou branek.

O jedenáct minut později vyslal centr z levé strany Petr Falout na Adama Štaubera, ten se dostal před obránce, který ho fauloval a rozhodčí odpískal penaltu. Její zahrávání si vzal na starosti Dominik Fišer, který střelou k levé tyči snížil na 1:2. V 79. minutě se hráči Viktorie radovali z vyrovnání. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Jindřich Nováček a vyrovnal.

V 84. minutě byla odpískána penalta pro Povltavskou. Dominik Sváček fantasticky vytáhl střelu Denise Budínského a držel vyrovnané skóre. To vydrželo až do samého konce a utkání skončilo remízou 2:2.