5. 11. 2023    B tým – reportáž

Západočeské derby pro Béčko! Výhru trefil těsně před koncem Hašek

FC Viktoria Plzeň

14. kolo / Neděle 5. 11. 2023, 10:30 / Stadion Luční

14. kolo / Neděle 5. 11. 2023, 10:30
Stadion Luční

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:1)

FC Slavia Karlovy Vary

sestavy

FC Viktoria Plzeň

váček – Doubek (68. Deml), Krůta (68. Hašek), Planeta (90. Šustr), Vach, Vacek, Falout, Vrba, Nováček (68. Štauber), Čihák (C), Lörincz (90. Zarzycký).

FC Slavia Karlovy Vary

Chára – V. Markovych, Pěkný (C), Skybinskyi, M. Markovych, Vyleta, Maňák (88. Černý), Trawally (53. Geňo), Krčma, Andersen, Rimovičs.

statistiky

Diváci:

Ve 14. kole ČFL skupiny A porazila rezerva Viktorie Plzeň Slavii Karlovy Vary 2:1. O vítězství Plzně rozhodl v 87. minutě po krásném pasu Krůty Pavel Hašek.

Vstup do utkání se rezervě Viktorie Plzeň povedl na výbornou. Hned z první šance v páté minutě rozvlnil sí Jindřich Nováček, který se z hranice šestnáctky opřel do míče, a i díky teči hostujícího obránce, skočil míč v síti Karlových Varů.

V devatenácté minutě došlo k vyrovnání. Rozehrávku domácích vystihl Vasil Markovych a potrestal viktoriány za svou nedůslednost. Jeho střela mířila k pravé tyči a Sváček s jeho ránou nemohl nic dělat.

Závěr prvního poločasu přinesl standardní situaci B-týmu Viktorie. Slibně a zajímavě zahraná standardka ale k brance nevedla. To ale nebylo vše! Domácí ještě v poslední minutě kopali penaltu. Tu poprvé v sezoně neproměnil Adam Vrba. S prvním poločasem se tak oba týmy rozloučily remízovým stavem 1:1.

Z kraje druhého poločasu znovu zahrozili domácí. Střela ze standardní situace ale skončila v náručí karlovarského brankáře. To bylo na dlouho dobu vše. Až v osmdesáté sedmé minutě předvedli viktoriáni rychlý kontr, kdy balon do vápna servíroval Milan Krůta přesně do skluzu pro Pavla Haška, který překonal brankáře hostů a trefil vítězství rezervy 2:1.