5. 11. 2013    U19 - reportáž

Mladí viktoriáni podlehli Bayernu 1:4, o gól Viktorky se postaral Ondřej Ruml

FC Viktoria Plzeň

UYL / Úterý 5. 11. 2013, 11:30 / Luční

UYL / Úterý 5. 11. 2013, 11:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

1:4

(0:3)

FC Bayern Mnichov

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Juraši - Šíša, Kule, Denk, Lešek - Glazer (77. Jakirović), Polom (46. Medveděv), Ruml - Boček, Doležal (46. Ungr) - Hrdlička

FC Bayern Mnichov

Husic - Dussler, Leo, Puchegger, Pohl - Oikonomou (72. Hingerl) – Pantović (64. Hägler), Basta, Gaudino (86. Hagn), Markoutz - Seferings

statistiky

Branky: 60. Ruml – 8., 11. a 71. Seferings, 17. Gaudino (pen.), ŽK: Kule, Boček, Rozhodčí: Németh - Szpiskaj, Berettyán (všichni Maďarsko)

Diváci:

Nejenom první tým Viktorie v úterý čekal souboj s Bayernem. V rámci UEFA Youth League proti svým stejně starým protihráčům z Bavorska nastoupili svěřenci Jiřího Žiláka. Plzeňská „devatenáctka“ odehrála utkání proti nejstaršímu dorostu Bayernu na hřišti v Luční ulici.

Od prvních minut byli aktivnější hosté, kteří se několikrát tlačili do zakončení. Úvodní velkou šanci zápasu si však připsali viktoriáni. Po střele Daniela Bočka gólman Bayernu míč pouze vyrazil a následně se k dorážce propracoval Vítězslav Hrdlička, jenž však prakticky prázdnou bránu hostů minul. Mnichov zareagoval na příležitost Západočechů okamžitě. Po centru do vápna Viktorky byl nejdůraznější a nejrychlejší Simon Seferings a poslal Bayern do vedení. O tři minuty později přišel druhý zásah bavorského týmu. Postaral se o něj stejný fotbalista, tentokrát střelou z hranice šestnáctky. 0:2. Když následně v 16. minutě získal Bayern výhodu pokutového kopu a zcela bez problémů ho minutu nato proměnil Gianluca Caudino, bylo vedení Němců už tříbrankové. V dalších minutách se sice Viktorka tlačila před branku soupeře, ale její snaha gólový efekt nepřinesla. Hrdlička, Ruml či Šíša se svými akcemi neuspěli.

Tři minuty po návratu z kabin mohl Bayern vstřelit svůj čtvrtý gól. Josef Juraši si však branku postavil dobře. Se zlikvidováním střely mu pomohla tyč. Po hodině hry měly konečně útočné kousky Plzeňanů šastný konec. Ondřej Ruml, tak se jmenuje spokojený střelec, který zakončoval osamocen před brankou Bayernu. 1:3 a radost v Luční ulici! Mnichov by však rád z Plzně odjel s vítězstvím o tři góly. Některé jeho akce se dařilo viktoriánům zastavovat před pokutovým územím, jiné až na brankové čáře, jako tomu bylo v 65. minutě. Nakonec se ale Bayern svého dalšího zásahu dočkal. V 71. minutě dokonal svůj hattrick výborně hrající Simon Seferings. V dalších dvaceti minutách sice bylo v Luční ulici k vidění několik zakončení na jedné i druhé straně, ale branku ani jedno z nich nepřineslo.

Mladí viktoriáni tak v úterý – v „předehrávce“ velkého večerního klání – podlehli svým stejně starým sokům z řad mnichovského Bayernu 1:4.

×
Odehrané v 15:00 | FORTUNA:LIGA 2023/2024
FC Viktoria Plzeň
FK Teplice