Skvělá fotbalová atmosféra, dva góly v síti soupeře, postup Viktorky mezi šestnáct nejlepších týmů Evropské ligy. Čtvrteční pohárový večer se v Doosan Areně vydařil. K bezproblémovém průběhu večera přispěly i oba fanouškovské tábory, kterým patří poděkování.

„Oba tábory fanoušků vytvářely fantastickou kulisu, stejně jako během prvního zápasu v Bělehradě. Bylo to úžasné,“ pravil bezprostředně po utkání na tiskové konferenci trenér Viktorie Pavel Vrba. Ačkoliv byla odveta se srbským soupeřem z bezpečnostního hlediska považována za rizikovou, vše se obešlo bez zásadních problémů a utkání se odehrálo v přátelské a velmi bouřlivé atmosféře.

„Rádi bychom však fanouškům vysvětlili situaci, jak se fanoušci Partizanu dostali na hlavní tribunu,“ říká mluvčí klubu Václav Hanzlík.
„Pro každý evropský zápas je sektor C vždy vyhrazený pro partnery hostujícího klubu, bylo tomu i tentokrát, jedná se přibližně o 200 vstupenek. Distribuce těchto vstupenek je vždy věcí právě hostujícího klubu.“

Kromě toho se velká skupina fanoušků Partizanu objevila i v sektoru A. „Kontroly dokladů u vstupu probíhaly namátkově a u vytipovaných osob. Do Plzně se sjelo velké množství fanoušků Partizanu z celé republiky, Slovenska i okolních zemí, kteří měli oprávnění ke vstupu, tedy platnou vstupenku i doklad dokazující jejich trvalý pobyt na našem území,“ vysvětluje mluvčí klubu. 

Další a poměrně početná skupinu fanoušků hostů, kteří do Plzně přicestovali bez vstupenek, nebyla ve spolupráci s policií vůbec vpuštěna do blízkosti stadionu. Prodej lístků byl totiž zastaven již dva dny před samotným utkáním. 

Jak již bylo zmíněno v úvodu, zápas se odehrál ve velmi bouřlivé fotbalové kulise, avšak bez jakýchkoli problémů. „Samozřejmě jsme zaznamenali několik viktoriánů, kteří si stěžovali na stojící příznivce Partizanu právě v sektoru A. Chtěli bychom se jim omluvit a požádat o pochopení, vzniklá situace byla velmi složitá. Jsme však rádi, že se vše obešlo bez incidentů a na stadionu byla zásluhou obou fanouškovských táborů opravdu skvělá atmosféra,“ říká mluvčí Viktorie.

Poděkování patří rovněž všem bezpečnostním složkám, tedy hasičům, záchranářům, státní i městské policii. „Součinnost všech složek byla příkladná a velmi profesionální. I oni přispěli k podařenému fotbalovému svátku,“ uzavírá mluvčí klubu.