Ve čtvrtek 20. října se FC Viktoria Plzeň utká ve třetím utkání základní skupiny Evropské ligy s rumunským týmem Astra Giurgiu. Viktoriáni si budou chtít před svými fanoušky připsat první výhru, aby si udržely šance na postup do jarní vyřazovací fáze.

„Je to pro nás zápas, který nám může pomoct ve hře o postup. Určitě chceme vyhrát a uděláme pro to všechno. Hraje se až od devíti hodin, takže budeme chtít poděkovat vítězstvím všem fanouškům, kteří nám přijdou fandit,“ říká brankář Matúš Kozáčik.

Před zápasem s Astrou řeší Viktoria problém s obranou. V utkání se Slováckem se totiž zranili stoper Roman Hubník a krajní bek Radim Řezník. „Víme, že Roman Hubník bohužel nemůže hrát, u Radima Řezníka doufáme, že se dá do kupy. Věřím, že v tom složení, ve kterém nastoupíme, to zvládneme a všichni si budeme rozumět. Myslím, že máme dost široký a kvalitní kádr a se změnou se popereme dobře,“ dodává slovenský reprezentant.

Rumunský soupeř v loňské sezoně získal v domácí lize titul, ale letos se mu příliš nedaří a v tabulce je až na dvanáctém místě. „Měli skvělou minulou sezonu, a proto hrají evropské poháry. Teď se jim sice nedaří, ale na to určitě koukat nebudeme. Pro nás je to nepříjemný soupeř, který bude chtít v Plzni uspět,“ zamýšlí se Kozáčik.

Viktoria v evropských pohárech nevyhrála už 11 zápasů, proti rumunským soupeřům se ji navíc příliš nedaří, stejně jako ostatním českým klubům. „Nevím, čím to může být. Snad teď nastal čas, kdy to prolomíme a ukážeme, že máme lepší tým než Astra. Na výhru sice čekáme, ale herně určitě nepropadáváme. Vůbec na to v kabině nemyslíme a chceme si zítra konečně připsat i tři body,“ uzavírá Matúš Kozáčik.

Fotogalerie