Šestý den ve Španělsku, hornatá část Andalusie se probouzí do větrného rána a první fotbalisté Viktorie Plzeň vstupují na své tréninkové hřiště. V nohách i hlavách mají stále včerejší porážku s rakouským týmem Red Bull Salzburg.

Vzduch ale prořízne hvizd, po kterém následují první pokyny trenéra Vrby k začínající tréninkové jednotce. Každý na trávníku ví, že cesta k úspěchu vede přes poctivou a tvrdou práci. Tempo tréninku tomu odpovídá, od kopaček létá tráva, jede se naplno a nikdo si nedovolí vypustit jediný souboj. 

„Ještě minuta, pojď, hrej,“ rozléhá se tréninkovým areálem. Hráči pod taktovkou Pavla Vrby kmitají na plné obrátky. Chyby se neodpouští, vše musí být provedeno s maximálním nasazením. „Jo, někdy to je hodně náročné, ale tyhle intenzivní tréninky mají něco do sebe. Člověk ze sebe vydá všechno,“ oddychoval v přestávce mezi cvičeními David Limberský.

Každý z hráčů je nejen pod bedlivým dozorem trenérského štábu, ale jejich zátěž hlídají sporttestery, jejichž výstupy si Pavel Vrba průběžně kontroluje na tabletu. „Jsme tady, abychom makali naplno. Nic jiného se od nás nečeká a nic jiného by ani nemělo smysl, protože jen tak můžeme být lepší než naši soupeři. Jaro se blíží a my v něm chceme navázat na naše podzimní výsledky,“ zůstává odhodlaný kapitán týmu Roman Hubník.

Fotogalerie