Ačkoliv dorostům ještě zbývá do konce ročníku jedno kolo, o umístění už je víceméně všude jasno. Žákovské a ženské kategorie o víkendu odehrály poslední ligové zápasy.

Dorosty

Skvělého výsledku dosáhl dorost U19. Tým trenéra Jiřího Žiláka totiž vyhrál na hřišti Sparty 4:3. Vítězství svými góly režírovali dvougólový Jakub Selnar a TomᚠKepl s Adamem Vrbou. Devatenáctka tak již se stoprocentní jistotou skončí na pěkném čtvrtém místě ligové tabulky, jedno kolo před koncem má totiž čtyřbodový náskok před pátými Pardubicemi a na třetí Brno ztrácí devět bodů.

Tým do 18 let přivezl ze hřiště druhého Meteoru Praha velice cenný bod. Po remíze 1:1, kdy se v základní hrací době trefil Marek Patrovský, vyhráli domácí na pokutové kopy 6:5. V posledním kole přivítají viktoriáni Slavii U18, půjde tedy o souboj třetího proti prvnímu. Viktoria bude s napětím sledovat středeční dohrávku mezi Příbramí a Sokolovem, v případě, že by Příbram ztratila, tak by měli již jisté třetí místo.

Sedmnáctka na Strahově sice druhé Spartě podlehla 0:2, na jejím třetím místě už se ale nic měnit nebude. Jedno kolo před koncem totiž mají svěřenci kouče Josefa Parláska na kontě 72 bodů, zatímco druhá Sparta jich má 81 a čtvrté Brno 68. Tým U17 tedy skončí na třetím místě.

Dorost U16 na hřišti druhého Meteoru Praha sice statečně bojoval o bodový zisk, nakonec ale padl nejtěsnějším možným rozdílem 0:1. Momentálně je na sedmém místě, do konce zbývá jedno kolo a v něm bude šestnáctka hostit vítěznou Slavii.

Žáci

Tým hráčů do 15 let zakončil sezonu ziskem bodu v utkání s Pardubicemi. Po bezbrankové remíze v základní hrací době následovaly penalty, ve kterých byli hosté jasně úspěšnější – a to v poměru 3:0. Pro nejstarší žáky tak po kompletních 26 kolech platí šestá pozice se ziskem 39 bodů a skóre 45:43.

Čtrnáctka na hřišti Slovanu Plzeň s Pardubicemi také prohrála, a to v poměru 2:3. Viktoriáni sice v průběhu zápasu dokázali dvakrát srovnat se soupeřem krok, nicméně rozhodující gól obdrželi v předposlední, 69. minutě. Tým pod vedením trenéra Štěpána Havránka tak obsadil konečné osmé místo s 36 body a skóre 54:60.

Žáci U13 zakončili skvělou sezonu vítězstvím 7:2 na hřišti prachatického Tatranu. Mančaft kouče Martina Vísnera v sezoně pouze dvakrát prohrál a dvakrát remizoval, zbylých 18 zápasů dokázal vyhrát. Navíc měl ve 22 duelech skóre 223:53. Na vítěznou Spartu to ale nestačilo, třináctka tak obsadila konečné druhé místo.

Také tým U12 se rozloučil s ligovým ročníkem 2017/2018, bohužel však prohrou 5:6 v Prachaticích. Hráči do 12 let tak v konečné tabulce obsazují čtvrté místo s 41 body a skóre 200:89.

Ženské týmy

Ženy na hřišti v Dobřanech podlehly pražské Spartě 0:2, která si tímto vítězstvím zajistila mistrovský titul. V nadstavbové části o titul tak viktoriánky získaly tři body za výhru na hřišti Slovácka. Obsazují tak konečné čtvrté místo.

Dorostenky inkasovaly na hřišti Slovácka deset branek a i když jim ještě zbývá dohrát domácí zápas se Spartou Praha, již se stoprocentní jistotou skončí na čtvrtém místě.

Čtvrtou příčku obsadily i starší žákyně, které v posledním kole podlehly na domácím hřišti Slavii Praha. Žačky končí nadstavbovou část o titul se ziskem 23 bodů a skóre 58:62.

Se sezonou se ale skvěle rozloučily mladší žákyně. Především díky čtyřgólovému představení Michaely Sutnarové porazily doma Slavii 4:1 a obsadily konečné třetí místo. V nadstavbové části o titul získaly čtyři body při skóre 14:20, čtvrtá Slavia získala o bod méně. Víkendové vítězství tak rozhodlo o tomto pěkném úspěchu.

Výsledky

- statistiky a hodnocení trenérů najdete po rozkliknutí zápasu

Sparta Praha U19 – Viktoria Plzeň U19 3:4 (Selnar 2, Kepl, Vrba) – FOTOGALERIE
Meteor Praha U19 – Viktoria Plzeň U18 2:1pen. (Marek Patrovský) – FOTOGALERIE
Sparta Praha U17 – Viktoria Plzeň U17 2:0 – FOTOGALERIE
Meteor Praha U17 – Viktoria Plzeň U16 1:0 – FOTOGALERIE
Viktoria Plzeň U15 – Pardubice U15 0:1pen.
Viktoria Plzeň U14 – Pardubice U14 2:3 (Doubek, Kamenský)
Prachatice U13 – Viktoria Plzeň U13 2:7 (Dvořák 2, Šot 2, Červený, Houdek, Soupír)
Prachatice U12 – Viktoria Plzeň U12 6:5 (Honomichl 3, Kučera, Lemon)

TABULKY SOUTĚŽÍ ZDE

Viktoria Plzeň ženy – Sparta Praha ženy 0:2 – FOTOGALERIE
Slovácko dorostenky – Viktoria Plzeň dorostenky 10:2 (Ajazi, Růžičková)
Viktoria Plzeň st. žákyně – Slavia Praha st. žákyně 1:8 (Pančochová)
Viktoria Plzeň ml. žákyně – Slavia Praha ml. žákyně 4:1 (Sutnarová 4)

TABULKY ŽENSKÝCH SOUTĚŽÍ ZDE

Fotogalerie