FC Viktoria Plzeň se ve čtvrtek 20. srpna utká ve 20:50 v play off Evropské ligy se srbským týmem FK Vojvodina. Pár dnů před úvodním zápasem došlo na západě Čech ke změně trenéra, který by měl dát týmu nový impuls.

„Událo se toho hodně, uvidíme, jestli to bude mít pozitivní dopad na kabinu a my všichni věříme, že ano. I pod trenérem Karlem Krejčím se budeme pokoušet podávat co nejlepší výkony. Trenéra známe, víme co od něj čekat a věříme, že ta atmosféra bude pozitivní. Ale na hodnocení je opravdu brzo. Nejvíc bude záležet na tom, jak se nám povede dvojzápas s Vojvodinou,“ říká ke změnám kapitán David Limberský.

Trenér Krejčí v Plzni působil už před lety jako asistent Pavla Vrby. Všichni proto věří, že Viktoria opět bude hrát útočný fotbal, tak jak tomu bylo za časů současného kouče reprezentace. „Pan Vrba tady byl dlouho a my věříme, že dokážeme navázat na ty staré koleje a budeme hrát atraktivnější fotbal, než tomu bylo v poslední době,“ zamýšlí se obránce Viktorie.

Soupeř Viktorie prošel všemi předkoly Evropské ligy a vyřadil také italskou Sampdorii Janov. „Měli jsme na přípravu 4 dny, viděli jsme je na videu a jsme dobře připraveni. Je to kombinační mužstvo, které hodně hraje na brejky. Především jejich útočný kvartet je hodně silný,“ popisuje soupeře Limberský.

Hráčům Plzně bylo fanoušky vytýkáno, že hrají defenzivněji, než tomu bylo před lety. S příchodem nového trenéra by se to mělo změnit. „Je pravda, že krajní obránci by měli hrát víc v útoku a určitě to budeme chtít opět převést i na hřiště. Víc vám ale neřeknu,“ uzavírá David Limberský.

Vstupenky na zápas s FK Vojvodina si budou moci plzeňští fanoušci zakoupit i v den utkání. Více informací ZDE.