Sezóna 2016/2017 je minulostí, Viktoria Plzeň v ní hrála znovu důležitou roli, když až do posledního kola bojovala o mistrovský pohár a jako jeden ze tří zástupců českého fotbalu v základních skupinách Evropské ligy získávala pro domácí soutěž body do evropského koeficientu.

Plzeňský celek se v uplynulé sezóně nemohl po dvou plodných letech radovat z triumfu v domácí nejvyšší soutěži, se ziskem 67 bodů ovšem překonal například počet získaných bodů z mistrovské sezóny 2012/2013. V právě skončeném ročníku dominovala Viktoria nejen ve statistice držení míče, kdy měla míč na svých kopačkách přes 57 % hrací doby, ale také co do počtu obdržených branek. Slova o pevné plzeňské obraně dokazuje fakt, že Plzeňané inkasovali ze třiceti utkání pouze jednadvacetkrát.

Vysoké procento úspěšnosti si týmu ze západočeské metropole drží i ve statistice úspěšnosti střelby. Ze 126 střel na bránu jich 13,3 % skončilo gólem, což je nejvyšší procento ze všech týmu ePojisteni.cz ligy. Technickou vytříbenost hráčů v červeno-modrém prokazuje také údaj mapující úspěšnost přihrávek. Z 14 635 přihrávek jich našlo svého adresáta hned 81,8 %. Viktoria je jediným týmem, který v tomto ohledu přesáhl jednaosmdesátiprocentní hranici.

Zastavit plzeňský nápor se soupeři často snažili za použití nedovolených zákroků. Viktoria Plzeň byla v uplynulé sezóně suverénně nejfaulovanějším celkem nejvyšší soutěže. Celkově bylo na její hráče spácháno 559 faulů, druhý v pořadí, tým FC Slovan Liberec, musel skousnout o téměř 85 faulů méně.

Návštěvnost v Doosan Areně překročila v sezóně 2016/2017 znovu desetitisícovou hranici. S diváckým průměrem 10 040 fanoušků se Viktoria řadí na druhé místo mezi ligovými kluby. Na prvním místě figuruje Slavia Praha, jejíž Eden Arena se pyšní kapacitou přesahující 20 500 míst. Nejnižší počet diváků na ligovém zápas v Doosan Areně činil v uplynulé sezóně 8 812 fanoušků na utkání s Brnem, naopak přes desetitisícovou hranici se návštěva dostala osmkrát.