Dočkal se své první trefy v plzeňském dresu a hned byla vítězná. Stoper TomᚠHájek po rohovém kopu na tyči jistil cestu míče do branky po hlavičce Lukáše Hejdy a doklepl ho do sítě. Plzeň nakonec Dacii Kišiněv porazila 4:1.

Situace se udála v 54. minutě. TomᚠHájek dorážel do branky míč z bezprostřední blízkosti. „Asi by to tam šlo už od Lukáše Hejdy, já to tam raději ale doklepl, aby bylo klid,“ popisuje posila Plzně ze Zlína inkriminovaný moment. „Hejdisovi jsem se omlouval, že jsem mu vzal gól. Samozřejmě mě to ale něco bude stát,“ usmívá se obránce.

Zápas velmi komplikoval prudký vítr. „Míč se pak nepředvídatelně zastavuje, člověk s tím musí počítat. Je to komplikace pro všechny,“ říká TomᚠHájek, který byl s výkonem týmu poměrně spokojený: „Mohly tam být lepší věci, ale za výhru jsme rádi. Dali jsme brzy gól a už i v první půli měli více gólových šancí.“

Hájek se po lednovém příchodu ze Zlína s týmem stále sžívá. „Je tu tvrdá konkurence, Plzeň má mnoho výborných stoperů. To je k tomu ale potřeba,“ nebojí se těžké výzvy. „Kabina je tu super, kluci jsou bezvadní, se vším pomůžou. Budu rád, když dostanu šanci, ale budu si na ni muset počkat,“ ví TomᚠHájek.

Na jiný herní styl si zvyká bez větších potíží. „Fotbal je pořád stejný. Plzeň hraje kombinačně a chce držet balon. Jsem tu mezi stopery jediný levák, dnes mi ale moc nešla rozehrávka, ta by ode mě měla být lepší,“ uvědomuje si.

Fotogalerie