V souboji druhého týmu se třetím se radovala plzeňská Viktoria a minimálně do nedělního večera se vyšvihla na úplné čelo tabulky. Trenér Karel Krejčí navázal na vítězství v Ostravě a první zápas po reprezentační přestávce se svým týmem zvládl.

„Jsem šastný, že jsme utkání zvládli vítězně, protože se hrálo vlastně o šest bodů. Výsledek se nerodil lehce, v prvním poločase jsme drželi míč, ale soupeř byl nebezpečnější. O půli jsem kluky nabádal, že zápas bude určitě o prvním gólu. Naštěstí se ho podařilo po krásné akci vstřelit nám. Následoval fotbal nahoru dolů, ale ani jedno mužstvo nedokázalo akce dohrávat do koncovky. Utkání bylo nervózní do samotného závěru a o to víc si vítězství cením,“ hodnotí trenér Krejčí.

V prvním poločase podržel Viktorii Matúš Kozáčik, který zblízka zneškodnil pokus Chramosty. „Byl to skoro až hokejový zákrok, kdy Matúšovi skončil míč ‚v lapačce‘. Jednalo se o excelentní zákrok a Matúš dnes celkově předvedl výborný výkon. Kdybychom dostali v prvním poločase gól, měli bychom to o dost složitější,“ přemýšlí plzeňský trenér.

V zadních řadách Viktorie dnes vládlo mládí, vedle Davida Limberského se seřadila trojice Hejda, Baránek Matějů. „O složení obrany jsem přemýšlel až do samotného utkání. Vyloučení Vaška Procházky trochu nahrálo Baránkovi s Hejdou, kteří odehráli tři kvalitní zápasy. Aleš Matějů zvládl velice dobře utkání na Baníku a dnes odehrál znovu výborný zápas. Jeho pozice určitě zesílila,“ říká na konto devatenáctiletého obránce Karel Krejčí.

O jedinou branku sledovaného duelu se postaral Michal Ďuriš. „Jsem rád, že se nám taková akce podařila, od Jana Kovaříka to byl geniální míč. Michal Ďuriš si pak ideálně vybral místo a vstřelil gól, rozhodl zápas,“ rekapituluje zásadní okamžik utkání Krejčí.

Fotogalerie