Viktoria Plzeň v neděli 17. dubna zvítězila v domácím utkání s Brnem. Důležitá výhra se ale nerodila lehce, svěřenci trenéra Karla Krejčího museli dohánět jednogólovou ztrátu.

„Jsem rád a vážím si toho, že jsme zápas zvládli. Odehráli jsme podobný zápas jako ve Zlíně. Musím kluky pochválit, že ukázali bojovnost a srdíčko, protože dokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu. Už po první půli jsme měli vést, protože příležitostí jsme si vypracovali dost. Místo toho, aby byl zápas 3:1 pro nás, bylo skóre nerozhodné. To byla velká škoda,“ hodnotí první poločas trenér Krejčí. „O poločase jsem kluky uklidňoval a nabádal k trpělivé hře. Druhou půli ovlivnilo vyloučení, my měli následně výraznou převahu a bylo jen otázkou času, kdy nám tam něco padne. Jsem rád, že jsme Kopicem deset minut před koncem rozhodli o vítězství. Připsali jsme si tři důležité body, za vítězství nad kvalitním Brnem. Jediné, co mě mrzí, je zdravotní stav některých hráčů. Máme týden na to, abychom se dali maximálně do pořádku a připravili se kvalitně na utkání na Spartě,“ dodává Krejčí.

V závěru utkání byl donucen nedobrovolně opustit hřiště útočník Jan Holenda „Detailní informace ještě nemáme, ale věřím, že to nebude nic vážného. Honza šel do souboje naplno a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Určitě mu tuhle situaci nebudu vyčítat, spíš s ním budu rozebírat šance, které neproměnil, protože dnes mohl vstřelit dva góly,“ přemýšlí plzeňský trenér.

Hráči Viktorie dokazují, že jsou plně odhodláni jít za svým cílem. „Tuhle situaci pozoruji už od Liberce. Na hráčích vidím daleko větší koncentraci, srdce, bojovnost, což dokázali v posledních zápasech, které dvakrát otočili z nepříznivého stavu,“ uzavírá Karel Krejčí.

Fotogalerie