Útočník Viktorie Plzeň Michael Krmenčík se hned při svém prvním startu za národní tým zapsal mezi střelce. V kvalifikačním utkání proti Norsku tak společně s Tomášem Hořavou přispěl k výhře 2:1. Dařilo se i slovenským reprezentantům z řad viktoriánů.


Poprvé oblékl reprezentační dres. Na hřišti mezi novými spoluhráči se však rozkoukal velmi rychle. Hned v 11. minutě práskl do balonu a ten skončil v síti. Michael Krmenčík přispěl skvělým výkonem k výhře Česka nad Norskem 2:1. „Jsem neskutečně dojatý,“ vyprávěl po zápase útočník Viktorie.
Když se od trenéra Jarolíma dozvěděl, že bude v základní sestavě, nijak zvl᚝ nervózní nebyl. „Jasně jsem si v hlavě srovnal, co od zápasu chci – dát góla a vyhrát. A jsem rád, že se to všechno povedlo.“

Po utkání se mu pořádně rozezvučel telefon. A s gratulací samozřejmě přispěchali i spoluhráči z plzeňské kabiny. „Samozřejmě mi přáli i si mě dobírali, to k tomu patří. Máme skvělou partu a v kabině je sranda. Jsem rád, že nám s Viktorkou teď daří. I díky tomu mohu být v reprezentaci. Věřím, že i zbytek podzimu vydržíme na vítězné vlně,“ řekl Michael Krmenčík.

U výhry nad Norskem byl celých devadesát minut i záložník TomᚠHořava a podal spolehlivý výkon. Jan Kopic zůstal mezi náhradníky.

Důvod k radosti měli v pátek večer i slovenští reprezentanti, kteří přehráli Litvu 4:0. V brance byl po celý zápas spolehlivý Matúš Kozáčik, v 77. minutě nastoupil do utkání i útočník Michal Ďuriš. Patrik Hrošovský zůstal mezi náhradníky.

Aleš Matějů odehrál za českou „21“ 61. minut v přípravném duelu v Portugalsku, kde čeští mladíci prohráli 1:3.