FC Viktoria Plzeň po reprezentační přestávce zavítá v rámci 6. kola Synot ligy na hřiště 1. FK Příbram, kde bude chtít navázat na povedené výkony v předkole Evropské ligy i poslední zápas v české soutězi se Sigmou Olomouc.

„Na další ligový zápas se moc těším. Je to něco jiného než v reprezentaci. V Synot lize musíme napravovat to, co jsme si předtím zbytečně pokazili,“ říká záložník Ondřej Vaněk.

Příbram je v tabulce aktuálně na devátém místě o pouhý bod za Viktorií a po velmi povedené loňské sezoně, kdy bojovala o evropské poháry, chce dál být úspěšná. „Daří se jim, mají sebevědomí a nikdy to tam není jednoduché. Určitě před sebou máme hodně náročný zápas,“ doplňuje Vaněk.

Středopolař Viktorie byl v reprezentačním výběru u posledních dvou výher nad Kazachstánem a Lotyšskem a mohl tak společně se spoluhráči slavit postup na EURO 2016. „Bavili jsme se s Honzou Kopicem, že nám to hezky vyšlo. Dobře jsme si načasovali formu a mohli jsme s reprezentací slavit. Škoda, že jsme si nezahráli, ale vůbec to nevadí,“ dodává s úsměvem Ondřej Vaněk.

Po Plzeň je souboj s Příbramí generálkou před vstupem do bojů v základní skupině Evropské ligy. Zatím se ale viktoriáni připravují jen na nejbližší zápas v Synot lize. „Je to důležité v tom, aby nám čelo tabulky neujelo. Na Evropskou ligu zatím vůbec nekoukáme. Musíme vyhrávat a dohánět ztráty z úvodu sezony,“ zamýšlí se záložník Viktorie.

Do středočeského města každý rok jezdí podpořit Viktorii velký počet fanoušků a ani tentokrát by tomu nemělo být jinak. Dorazit by mohlo až 900 příznivců červenomodrých. „Fanoušci nás podporují doma i venku, jsou úžasní a já jsem za to moc rád,“ uzavírá Ondřej Vaněk.