Zatímco brankář Aleš Hruška dres Viktorie oblékl v duelu se Sokolovem poprvé, záložník TomᚠHořava odehrál po návratu z dovolené již druhé přípravné utkání. Zde je jejich hodnocení po utkání se Sokolovem, které Viktorie vyhrála 3:2.

TomᚠHořava
„Po reprezentačním srazu jsem měl dva týdny dovolenou, tak krátká zase nebyla. Myslím si, že během letní přestávky je to tak akorát. Odpočinul jsem si a jsem připravený. Tělo si na tréninky rychle zvyká a myslím, že to nejhorší už máme pomalu za sebou. Nějaké běhy navíc pro nás, co jsme se zapojili do přípravy později, stále máme ale zvládáme to.
Trenér po nás chce, abychom hodně kombinovali, hráli po zemi. Jeho vize musíme přenášet na hřiště a věřím, že se nám to daří a fanoušci to ocení. Zápas měl skončit spíše 5:1, měli jsme další šance a v závěru zbytečně inkasovali. Ale po zápase převažují podle mě pozitiva.“

Aleš Hruška
„Na první zápas za Viktorku jsem se hrozně těšil. Jak už jsem říkal, nabídka na přestup do Plzně mě nadchla. Proti Sokolovu jsem nedostal gól, takže z premiéry mám celkem dobrý pocit, ale vlastně je pravda, že jsem ani nic pořádného řešit nemusel. O to tedy dneska příliš nešlo. 
V kabině znám prakticky 99 procent kluků, takže všechno je v klidu a mohu se plně soustředit na práci. Kdo půjde do sezony jako jednička při zranění Matúše? Nechci dělat nějaká unáhlená prohlášení, přišel jsem sem pracovat a rozhodnutí je na trenérech. Musím je přesvědčit, že to odchytat dokážu. Ale jestli se do branky postavím já, Petr Bolek nebo někdo třetí, to rozhodnou trenéři. A myslím, že bude důležité hlavně to, abychom vyhrávali a byli úspěšní jako tým. Fotbalová kvalita je tady obrovská a nemůžeme mít žádné nízké cíle, jen ty nejvyšší.“