Zimní příprava 2017 pro hráče Viktorie Plzeň začala jako obvykle zátěžovými testy, díky kterým mají trenéři detailní přehled o připravenosti jednotlivých fotbalistů. Podle toho se odvíjí plánování jejich tréninkové zátěže.

„Zátěžové testy nemá asi nikdo rád, ale je to důležité jak pro nás, tak i pro trenéry. Díky testům se dozvíme, jak na tom na začátku přípravy jsme. Je to pár minut nepříjemného běhání, takže se s tím každý popere na sto procent,“ říká záložník Patrik Hrošovský.

Slovenský reprezentant patří k nejvytrvalejším hráčům české ligy. I v rámci kondičních testů patří Hrošovský k nejlepším. „Recept na dlouhou výdrž nemám, od mala jsem byl zvyklý se na hřišti stále pohybovat a nabízet. Chtěl jsem mít balon u nohy a tak jsem si stále hledal volné místo. Vydrželo mi to až dodnes,“ popisuje střední záložník.

Viktoriáni stejně jako vloni v létě nejprve navštívili ordinaci doktorky Beranové, která jim změřila EKG. Samotné kondiční testy pak probíhaly v posilovně v prostorách Doosan Areny. „Testy ukáží dispozice pro tělesný výkon z metabolického i běžeckého výkonu. S hráči nejdříve uděláme anamnézu, změříme výšku, váhu, podíl tuku a svalové hmoty. Samotný zátěžový test probíhá na běžeckém pásu, kde se hráči nejdřív zahřejí a pak běží od rychlosti 12 kilometrů za hodinu až do svého největšího vyčerpání,“ říká Rudolf Psota z fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci.

Další část zimní přípravy bude pro hráče Plzně probíhat v okolí stadionu a v areálu v Luční ulici. „Je to hodně o běhání a musíme všichni makat na sto procent. Celé jaro z toho pak budeme čerpat. Navíc teď nasněžilo, což není úplně ideální. Byl bych radši, kdyby byl sníh na Vánoce a ne až po Novém roce. Samozřejmě se těším na přírodní trávu. Když jsme byli naposledy ve Španělsku, tak se mi tam líbilo, takže se tam těším i teď,“ uzavírá Patrik Hrošovský.

Fotogalerie